Ako sa vyznať v cudzích ľuďoch

Čo robiť, aby sme sa vyhli zbytočným nedorozumeniam

Malcolm Gladwell

SVK Slovensky IKAR2020/10

Kniha: Ako sa vyznať v cudzích ľuďoch - Čo robiť, aby sme sa vyhli zbytočným nedorozumeniam - 1. vydanie - Malcolm Gladwell
Katalógové číslo: 383458 viac »
Ušetríte až 3,15 € z bežnej ceny 14,90
A navyše získate 11 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Knižný kompas - jeseň 2020 Prvá vlna

Knižný kompas - jeseň 2020 Prvá vlna

Jeseň je už v plnom prúde. Dni sú chladnejšie a sychravejšie. Príroda však hrá všetkými farbami.Rovnakú pestrosť prináša… Zistiť viac...
11,75
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Ako sa vyznať v cudzích ľuďoch

Čo robiť, aby sme sa vyhli zbytočným nedorozumeniam

Prečo naše interakcie s cudzími ľuďmi veľa ráz dopadnú zle? Ako sa Fidelovi Castrovi podarilo vodiť za nos CIA celú generáciu? Prečo sa Neville Chamberlain domnieval, že môže dôverovať Adolfovi Hitlerovi? Prečo stúpa počet sexuálnych napadnutí vo vysokoškolskom prostredí? Učia nás televízne seriály niečo o medziľudskom styku, čo nezodpovedá realite?

Rozhovory neznámych je klasickým Gladwellovským intelektuálnym hĺbaním a objavovaním, podnetným a kontroverzným ponorom do histórie, psychológie a medializovaných škandálov. Malcolm Gladwell vrhá nové svetlo na podvody Bernieho Madoffa, súdny proces s Amandou Knoxovou, samovraždu poetky Sylvie Plathovej, škandál okolo pedofílie Jerryho Sanduského na Pensylvánskej štátnej univerzite a smrť Sandry Blandovej, pričom spochybňuje naše chápanie týchto a aj ďalších udalostí. Gladwell uvádza, že na nástrojoch a stratégiách, ktoré využívame, aby sme sa vyznali v neznámych ľuďoch, je niečo krajne pomýlené. A keďže nevieme, ako komunikovať s cudzincami, vzniká tak priestor na konflikty a nedorozumenia s nedozerným dosahom na náš život a svet.

Táto prvá Gladwellova kniha od čias najpredávanejšieho trháka Dávid a Goliáš je pôsobivým sprievodcom pre našu turbulentnú dobu.

Z anglického originálu Talking to Strangers (Little, Brown and Company, New York 2019) preložila Zora Ličková.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
383458
Názov
Ako sa vyznať v cudzích ľuďoch
Podnázov
Čo robiť, aby sme sa vyhli zbytočným nedorozumenia
EAN/ISBN
9788055172453
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Malcolm Gladwell
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/10
Rozsah
384
Rozmer
200×125×34 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Neliss
26.10.2020 07:24:27

Fascinujúce a podnetné čítanie. Knihu vám určite odporúčam, ak sa radi zamýšľate nad konaním druhých a ľudskou povahou, prípadne ste ochotní svoje vnímanie sveta či konkrétnych udalostí konfrontovať s novým pohľadom a nezľaknete sa ani ťažších alebo kontroverznejších tém. No a ide tiež o zaujímavú publikáciu pre tých, ktorí by radi o čosi lepšie pochopili americkú mentalitu, škandály či zvláštne jednanie polície v USA.