Ani omylom

Charlie Donlea

SVK Slovensky IKAR2019/03

Kniha: Ani omylom - 1. vydanie - Charlie Donlea
Fatálny omyl. Všetko je úplne inak.
Katalógové číslo: 352433 viac »
Kolekcia titulov: O mamách a pre mamy

O mamách a pre mamy

Na Slovensku každoročne druhá májová nedeľa patrí všetkým mamám. V tento deň vzdávame úctu matkám a materstvu, zahŕňame… Zistiť viac...
12,35

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Ani omylom

Režisérka Sidney Ryanová odštartovala najsledovanejší dokumentárny seriál v televíznej histórii. Hľadá v ňom odpoveď na jedinú otázku: Zavraždila pred desiatimi rokmi Grace Seboldová svojho priateľa, alebo je len obeťou okolností a nedôsledného policajného vyšetrovania?

Grace strávila celé roky vo väzení a márne upozorňovala na svoju nevinu. Po toľkých rokoch záujem o jej prípad ochladol a ona v zúfalej snahe dokázať pravdu požiada o pomoc Sidney. Režisérka postupne odhaľuje prekvapujúce dôkazy, naráža na mnohé nezrovnalosti, ktoré sa počas vyšetrovania prehliadli. Dokument vyvolá búrlivé reakcie divákov a pod ich nátlakom polícia prípad opätovne otvorí. Ale keď sa seriál blíži do finále, Sidney dostane list, v ktorom ju pisateľ upozorňuje, že sa fatálne zmýlila a všetko je celkom inak.

Sidney práve presvedčila svet, že Grace je nevinná. Naozaj dopomohla na slobodu vrahyni? Zavŕta sa hlbšie do Graceinej minulosti a vrstvu po vrstve odhaľuje podvod. Ale ako sa Sidney dostáva k jadru, ocitá sa pred rozhodnutím, či vypátranie pravdy naozaj stojí za to, aby riskovala kariéru a najmä život.

Z anglického originálu Don’t Believe It (Kensington Books, New York 2018) preložil Milan Kopecký.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
352433
Názov
Ani omylom
EAN/ISBN
9788055165448
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Charlie Donlea
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2019/03
Rozsah
352
Rozmer
200×125×30 mm
Hmotnosť
0,42
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Trestanci o sebe s obľubou vyhlasujú, že sú nevinní. Nejeden usvedčený zločinec sa odvoláva, kým mu to len zákon dovolí. Máloktorí z nich však uspejú. Tí, čo sledujú osudy nespravodlivo odsúdených, dobre poznali Grace Seboldovú. Založili niekoľko webových stránok s cieľom dokázať jej nevinu. Organizovali zbierky, aby bolo z čoho platiť advokáta. Grace mala dokonca toľko šťastia, že upútala pozornosť ľudí z Project Innocence, nezávislej organizácie, ktorá pomáha nespravodlivo obvineným a neprávom odsúdeným. Pred rokmi ju vzali pod krídla a niekoľkokrát zaútočili na súdny systém Svätej Lucie, ktorý podľa nich použil nezákonné vypočúvacie postupy a na základe krivých svedectiev expertov dosiahol usvedčujúci rozsudok. Vláda Svätej Lucie, ako tvrdí nezávislá organizácia, mala záujem čo najrýchlejšie uzavrieť prípad Juliana Crista, aby neutrpel turistický ruch na ostrove. No aj napriek vynaloženému úsiliu všetky predchádzajúce pokusy oslobodiť Grace zlyhali.

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Ani omylom zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.