Architektúra historických železiarní na Slovensku 1815 - 1948

Eva Belláková

SVK Slovensky Eurostav2018/11

Kniha: Architektúra historických železiarní na Slovensku 1815 - 1948 - Eva Belláková
Katalógové číslo: 346155 viac »
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
32,78

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Architektúra historických železiarní na Slovensku 1815 - 1948

Publikácia je určená odbornej aj laickej verejnosti, architektom, študentom architektúry, ale tiež všetkým, ktorí sa zaujímajú o architektonické a pamiatkové hodnoty priemyselného dedičstva. Publikácia po prvýkrát ponúka ucelený pohľad na vývoj architektúry historických železiarní na Slovensku od začiatku 19. storočia až do roku 1948 a poukazuje na unikátne hodnoty priemyselného dedičstva. Predstavuje základnú terminológiu a súvislosti vývoja železiarní, prináša aktuálne zhodnotenie stavu zachovania stavieb bývalých areálov. Analyzuje architektúru na vývojových stupňoch od manufaktúry po továrenské areály, ktoré boli vyvrcholením procesu industrializácie. Súčasťou publikácie je bohatá obrazová príloha s jedinečnými plánmi a mapami areálov, no najmä obsiahla databáza so schémami dnes už nezachovaných areálov železiarní. Publikácia chce prispieť k poznaniu architektúry historických železiarskych areálov, poukázať na kvality sledovaných priemyselných stavieb a podporiť zmysel ich pamiatkovej ochrany pre zachovanie ich kultúrno-historických hodnôt.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
346155
Názov
Architektúra historických železiarní na Slovensku
EAN/ISBN
9788089228553
Forma
Viazaná
Autor
Eva Belláková
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/11
Rozmer
210x297
Hmotnosť
0,78
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
18%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Architektúra historických železiarní na Slovensku 1815 - 1948 zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.