Malá tichá radosť

Výber z poézie a piesňových textov

Ľuboš Zeman

SVK Slovensky IKAR2019/05

Kniha: Malá tichá radosť - Výber z poézie a piesňových textov - 1. vydanie - Ľuboš Zeman
Katalógové číslo: 340737 viac »
Kolekcia titulov: Čítame radi 2 - tipy

Čítame radi 2 - tipy

Knihy pre projekt Čítame radi 2, ktoré máme priamo na našom expedičnom sklade. Ak niečo dopredáme, nie je pre nás problé… Zistiť viac...
10,17

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Malá tichá radosť

Výber z poézie a piesňových textov

Je to možno iba zhoda okolností, ale najsilnejšia trojka našich textárov – Boris Filan, Kamil Peteraj a Ľuboš Zeman – sa narodila v Bratislave. Nie je preto náhodné, že všetci traja písali aj pre skupinu Elán, ktorej zakladajúci členovia vyrastali v blízkosti Račianskeho mýta. A všetci traja sa stali predstaviteľmi výsostne mestskej poézie. Básnik a textár ĽUBOŠ ZEMAN (1949) v mladosti patriaci k tvorivej bohéme možno nepredpokladal, že jeho texty si raz obľúbia celé generácie Slovákov. Kaskadér, Ulica, Tuláci v podchodoch, Voňavky dievčat, Žuvačka za uchom, Taliansky muzikál a mnohé z ďalších takmer 500 piesní, pre ktoré napísal text, doteraz vysielajú naše rádiá. Niektoré z hitov napísal aj po česky pre Věru Špinarovú či Karla Gotta. Je majiteľom deviatich Bratislavských lýr a za Čardáš dvoch sŕdc získal cenu na svetovom festivale Yamaha v Japonsku. No najvyšším ocenením pre tohto v duši veľmi skromného človeka je azda to, že jeho text V slovenských dolinách v podaní skvelého Karola Duchoňa už zľudovel. Ľuboš Zeman, navonok búrlivák, milovník dobrého vína, džentlmen a pravý muž je však aj hĺbavý filozof a výborný básnik. Vietor sú slová Boha Je s nami aj keď nefúka A vonia ako spovednica Kde mníšky tajne fajčia cigaru Alebo Zomrieť je ľahšie ako žiť Ak pri tom nechceš stratiť tvár Život je tenký ako niť Na konci uzlík samotár Jeho druhá tvár intelektuála hľadajúceho skutočné hodnoty života, často polemizujúceho s konformizmom, je však aj plná krehkej lyriky a úprimnosti. A to sa v dnešných časoch cení.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
340737
Názov
Malá tichá radosť
Podnázov
Výber z poézie a piesňových textov
EAN/ISBN
9788055164892
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Ľuboš Zeman
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2019/05
Rozsah
176
Rozmer
210×134×24 mm
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Malá tichá radosť zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.