Kráľovná rebelka

Historický román z Indie

Michelle Moran

SVK Slovensky SLOVART2018/05

Kniha: Kráľovná rebelka - Historický román z Indie - Michelle Moran
Katalógové číslo: 328653 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Kráľovná rebelka

Historický román z Indie

Úchvatný príbeh o kráľovnej Lakšmí  - indickej Johanky z Arku - ktorá sa navzdory všetkému odmietne podvoliť Britskému impériu a je rozhodnutá brániť svoje milované kráľovstvo. 

Historický príbeh z Indie od bestsellerovej autorky románov Nefertiti, Kleopatrina dcéra, Madame Tussaud a Druhá cisárovná.

V polovici devätnásteho storočia Británia zdvihne zbrane proti Indii a očakáva rýchle a ľahké víťazstvo. India je nejednotná, roztrieštená na nezávislé kráľovstvá, takže sa zdá, že pre Angličanov to bude jednoduché podvoliť si túto krajinu. Avšak keď anglickí vojaci prídu do kráľovstva Džhánsí, stretnú sa s nečakaným odporom.

Namiesto toho, aby kráľovná Lakšmí kapitulovala, postaví dve armády – mužskú a ženskú – a vyrazí do boja, odhodlaná chrániť svoju krajinu a svoj ľud. Hoci sa jej vojaci výcvikom a výzbrojou ani zďaleka nevyrovnajú dobre vybavenej a vycvičenej armáde Britského impéria, Lakšmí odmieta ustúpiť pred agresorom, ktorý sa pokúša vziať jej nadovšetko milovanú krajinu.

Príbeh je prerozprávaný z perspektívy kráľovninej najobľúbenejšej spoločníčky a zároveň najdôveryhodnejšieho vojaka v ženskej armáde. Sita nám svojím rozprávaním predostiera obraz krajiny a dobu, ktoré sú zriedkavo zobrazované v historických románoch. Rovnako ako aj v autorkiných predchádzajúcich románoch aj tu sú silné a nezávislé hrdinky, ktoré si hľadajú svoje miesto vo svete, ktorému dominujú muži.   

© 2018 Literama

 

 

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
328653
Názov
Kráľovná rebelka
Podnázov
Historický román z Indie
EAN/ISBN
9788055629834
Forma
Tvrdá, s prebalom
Autor
Michelle Moran
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/05
Rozsah
280
Rozmer
145 x 230 mm
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Kráľovná rebelka zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.