Príbehy kocúra Mineta

Imro Weiner-Kráľ

SVK Slovensky Petrus2016

Kniha: Príbehy kocúra Mineta - Imro Weiner-Kráľ
Katalógové číslo: 272102 viac »
Séria kníh: Rozprávky pre Elise
Rozprávky pre Elise
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Príbehy kocúra Mineta

Príbehy, ktoré sú v tejto knihe vymyslel a hlavne namaľoval Imro Weiner-Kráľ. Pôvodne boli určené iba jedinému čitateľovi - malej dcérke Elise. Po februári 1948 spadla na hraniciach železná závora a na jednej strane sa ocitol otec, a na druhej dcéra s mamou. Otec Imro sa snažil za nimi do Francúzska dostať oficiálne, a keď to nešlo, tak aj ilegálne. Nepodarilo sa mu to, zadržali ho na hraniciach a niekoľko mesiacov strávil dokonca vo väzení. Keď ho prepustili, usiloval sa udržiavať s Elise kontakt aspoň listami a aby malej dcérke bol bližšie, tak pre ňu písal a maľoval príbehy, ktoré jej postupne v rokoch 1953 až 1956 posielal. Elise je už dávno dospelá. Žije a pracuje v Paríži a Slovensko má veľmi rada. Pôvodne malo byť v knihe len zopár obrázkov z príbehov, ktoré si ešte z detstva opatrovala ale nakoniec bolo rozhodnuté aj so súhlasom Elise, že budú vydané v niekoľkých knihách. V prvej knihe je hlavným hrdinom kocúrik Minet, ktorý sa neskôr pravidelne objavuje i v ďalších príbehoch.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
272102
Názov
Príbehy kocúra Mineta
EAN/ISBN
9788089233908
Forma
Pevná
Autor
Imro Weiner-Kráľ
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016
Rozsah
143
Rozmer
150×200 mm
Hmotnosť
0,46
Stav
Nedostupné
Sadzba DPH
10%
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Príbehy kocúra Mineta zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.