Kígyóból a kanyar

Zdeněk Mahler

HUN Maďarsky KALLIGRAM2012

Kniha: Kígyóból a kanyar - Zdeněk Mahler
Katalógové číslo: 265249 viac »
7,33

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Kígyóból a kanyar

Gottfried Benn a XX. századi német líra egyik legfontosabb képviselője. Verseiben a lázadás és a hagyomány egyszerre van jelen. Szereti boncolgatni (a szó minden értelmében) az embert, mindig észreveszi bennünk az esendőt, és ez az esendőség megrendíti, mert mégsem lehet mindig minden érzést az irónia álarca mögé rejteni. Költői életműve egyáltalán nem mondható terjedelmesnek. Jelen kötet válogatás ugyan műveiből, de tartalmazza az életmű egésze szempontjából fontos verseket. Benn költészetének legfeltűnőbb vonása talán a különleges szókimondás, és a rendkívüli költői lelemény, ahogyan a nyelvvel és az európai kultúrörökséggel mint nyersanyaggal bánik. Mégsem kell azonban kizárólag a tudós költőt látnunk benne: a sokféle halál és félelem mellett az áthallások és utalások rendszerében szinte mindig ott bujkál a soraiban valamilyen groteszk humor.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
265249
Názov
Kígyóból a kanyar
EAN/ISBN
9788081016509
Forma
Viazaná
Autor
Zdeněk Mahler
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2012
Rozsah
192
Rozmer
140×230
Hmotnosť
0,23
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Kígyóból a kanyar zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.