Pápež František: Táto ekonomika zabíja

Po prvý raz publikované myšlienky pápeža Františka o ekonomike

Andrea Tornielli Giacomo Galeazzi

SVK Slovensky FORTUNA LIBRI2015/08

Kniha: Pápež František: Táto ekonomika zabíja - Po prvý raz publikované myšlienky pápeža Františka o ekonomike - Andrea Tornielli, Giacomo Galeazzi
Katalógové číslo: 254017 viac »
Kolekcia titulov: Pápež František

Pápež František

Pápež František - kolekcia kníh - obraz skromného kňaza, nadšeného učiteľa a bystrého a obratného kardinála Bergoglia. 2… Zistiť viac...
8,43

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Pápež František: Táto ekonomika zabíja

Po prvý raz publikované myšlienky pápeža Františka o ekonomike

Nie neľudskej ekonomike Stačilo niekoľko viet, ktoré pápež povedal proti „ekonomike, ktorá zabíja“, aby ho označili za marxistu. Že autormi istých komentárov sú vydavatelia finančných denníkov alebo predstavitelia niektorých pravicových hnutí, pravdepodobne nikoho neprekvapuje. Oveľa prekvapujúcejšie je, že s nimi súhlasí aj časť katolíckeho sveta. O sociálnej nerovnosti a o chudobných je dovolené hovoriť iba pod podmienkou, že sa to deje zriedka. A predovšetkým že sa nekritizuje systém, ktorý vraj predstavuje najlepší z možných svetov, lebo ako učia „správne“ teórie, čím viac budú bohatnúť bohatí, tým lepšie sa bude žiť chudobným. V skutočnosti tento systém nefunguje a dnes ho spochybňuje pápež, ktorý navrhuje, aby sa uvažovalo o vzťahu medzi ekonomikou a evanjeliom. Andrea Tornielli a Giacomo Galeazzi, medzinárodne uznávaní vatikanisti, novinári denníka La Stampa a webovej stránky Vatican Insider, poukazujú na to, že základom uvažovania pápeža Františka je evanjeliová radikálnosť cirkevných otcov.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
254017
Názov
Pápež František: Táto ekonomika zabíja
Podnázov
Po prvý raz publikované myšlienky pápeža Františka
EAN/ISBN
9788081424380
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Andrea Tornielli, Giacomo Galeazzi
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2015/08
Edícia
Fortuna Factum
Rozsah
248
Rozmer
125×200 mm
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
29%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Pápež František: Táto ekonomika zabíja zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.