Ukrajina

Kniha: Ukrajina - Jiří Fidler
Katalógové číslo: 252469 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Ukrajina

Politické zmeny na východe Európy pred 25 rokmi priniesli okrem iného zaujímavú ideu tzv. konca dejín. Vtedy sa zdalo, že všetko dôležité sa už udialo a historický vývoj je ukončený. Ako väčšina zásadných prognóz, aj táto sa ukázala byť úplne odtrhnutá od reality. To, čo sa udialo za posledné dva alebo tri roky, sa totiž vymyká všetkému, na čo sme boli ešte nedávno z nášho stredoeurópskeho pohľadu zvyknutí. Udalosti sa prudko ženú vpred a ovplyvňované minulosťou, historickými vzťahmi a skúsenosťami vytvárajú najnovšie dejiny. Ottovo nakladateľstvo sa rozhodlo na tento vcelku prevratný historický vývoj reagovať novou edíciou, zameranou na najnovšie dejiny štátov. Knihy neveľké rozsahom, ale plné faktografie, obrazových a mapových príloh, približujú čitateľskej obci najdôležitejšie historické udalosti jednotlivých štátov a národov, a to hlavne za posledných sto rokov ich existencie.
Úvodný diel novej edície sa venuje Ukrajine, pretože práve ona sa v posledných rokoch najčastejšie objavuje v spravodajských reláciách. Zmeny, ku ktorým v nej dochádza, majú obrovský význam pre celú Európu a zároveň sú do určitej miery dôsledkom predchádzajúceho historického vývoja. Pre orientáciu v ukrajinskej súčasnosti je znalosť základných dát z dejín tejto krajiny nevyhnutná. Kniha, ktorá by aspoň rámcovo postihla históriu Ukrajiny až do súčasnosti, chýba slovenskému čitateľovi minimálne dve desaťročia. Prvý zväzok nového edičného radu sa tento dlh našich historikov snaží odstrániť. Najnovšie dejiny Ukrajiny nie sú komplexnou vedeckou syntézou, ale skôr sprievodcom históriou tejto toľko skúšanej krajiny. Kniha je rozdelená na viac ako tri desiatky kapitol, mapujúcich najdôležitejšie okamihy ukrajinských dejín. Každú kapitolu tvorí dátový prehľad, pričom najdôležitejšie udalosti sú rozobrané v osobitných textoch. Obrazový sprievod tvorí päť desiatok mapových a viac ako dve stovky obrazových príloh.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
252469
Názov
Ukrajina
EAN/ISBN
9788074514715
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Jiří Fidler
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2015/11
Edícia
Ottove najnovšie dejiny
Rozsah
168
Rozmer
210×300 mm
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Ukrajina zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.