Ústava a ústavné zákony

Marta Breichová-Lapčáková

SVK Slovensky KALLIGRAM

Kniha: Ústava a ústavné zákony - Marta Breichová-Lapčáková
Katalógové číslo: 203211 viac »
9,77

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Ústava a ústavné zákony

Publikácia analyzuje problematiku vzťahu Ústavy Slovenskej republiky a ústavných zákonov a zameriava sa na zodpovedanie otázky prípadnej protiústavnosti ústavných zákonov. Autorka približuje vývoj ústavnoprávnej úpravy a právnej teórie od prijatia Ústavy Československej republiky z roku 1920 do rozpadu Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky. Načrtáva tiež podobu ústavného systému Slovenskej republiky a kritiku ústavných zákonov prijímaných bez ústavného splnomocnenia. Osobitnú pozornosť venuje prelamovaniu ústavy v materiálnej a formálnej rovine. V samostatnej kapitole zase nastoľuje otázku existencie materiálnych hraníc ústavných zmien. Napokon je predmetom jej záujmu aj porovnanie rigidity a flexibility ústav členských štátov Európskej únie a návrh de constitutione ferenda na zvýšenie miery stability Ústavy Slovenskej republiky.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
203211
Názov
Ústava a ústavné zákony
EAN/ISBN
9788081017278
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Autor
Marta Breichová-Lapčáková
Druh tovaru
Kniha
Rozsah
272
Rozmer
140×210×16 mm
Hmotnosť
0,35
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Ústava a ústavné zákony zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.