Regionální kuchařka aneb Chuťový místopis Čech, Moravy a Slezska

Chuťový místopis Čech, Moravy a Slezska

Petra Pospěchová

CZE Česky Smart Press2013/10

Kniha: Regionální kuchařka aneb Chuťový místopis Čech, Moravy a Slezska - Chuťový místopis Čech, Moravy a Slezska - Petra Pospěchová
Katalógové číslo: 201295 viac »
24,40

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Regionální kuchařka aneb Chuťový místopis Čech, Moravy a Slezska

Chuťový místopis Čech, Moravy a Slezska

Krajový a krajinný kontext gastronomie je ta nejlepší cesta, jak pochopit její kořeny. Jak přijít na to, proč jsou zrovna na Valašsku "trnky, zemňáky, zelé živobytí celé", proč jsou hanácké omáčky bohaté a proč se v jižních Čechách mohlo másla pořádně zakrajovat. Každý tuzemský region má recepty, které jsou jedinečné. Stačí se podívat třeba jen na sladkosti: v Podkrkonoší mají miletínské modlitbičky a hořické trubičky, v Polabí vdolečky sypané mákem, na Chodsku ornamentální koláče z máslového těsta, na Valašsku frgále "hruščáky", na Slovácku oskerušové perníčky....

Kapitoly jsou v knize rozděleny podle regionů - Praha, Polabí, Krkonoše, Královehradecko, Pošumaví, Chodsko, Jižní Čechy, Českomoravská vysočina, Brno a okolí, Slezsko, Haná, Slovácko, Valašsko, Severní Čechy. Každá kapitola začíná úvodním textem, který představuje region i specifika jeho kuchyně. Vysvětluje, proč se užívaly zrovna tyto suroviny nebo způsoby přípravy jídla, co se jedlo v minulosti ve všední den i ve svátek, s jakými rituály bylo jídlo spojené atd. Kniha obsahuje tak trochu národopisu, tak trochu historie, zajímavosti (třeba kde je na Strážnicku největší Oskeruše, nebo kde koupíte pálenku oskerušovici), ale podstata, jak už název knihy napovídá, tkví především v tradičních pokrmech. Každá regionální kapitola obsahuje deset receptů, tedy to nejlepšího z daného kraje. Těšit se můžete na tradiční polévky, masitá jídla nebo sladkosti. Vše je doplněno krásnými fotografiemi pokrmů i krajiny.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
201295
Názov
Regionální kuchařka aneb Chuťový místopis Čech, Mo
Podnázov
Chuťový místopis Čech, Moravy a Slezska
EAN/ISBN
9788087049655
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Petra Pospěchová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013/10
Rozsah
352
Rozmer
172×240 mm
Hmotnosť
0,96
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Regionální kuchařka aneb Chuťový místopis Čech, Moravy a Slezska zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.