Kniha argumentů a důkazů ve prospěch opovrhovaného náboženství

(Kniha Chazarů), známá jako Kuzari

Jehuda ha-Levi

CZE Česky Academia2013/05

Kniha: Kniha argumentů a důkazů ve prospěch opovrhovaného náboženství - (Kniha Chazarů), známá jako Kuzari - Jehuda ha-Levi
Katalógové číslo: 198773 viac »
19,32

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Kniha argumentů a důkazů ve prospěch opovrhovaného náboženství

(Kniha Chazarů), známá jako Kuzari

Kniha Kuzari neboli Kniha odpovědí a důkazů ve prospěch opovrhovaného náboženství (arabsky Kitab al-radd wa?l-dalil fi ?l-din al-?alil) je obhajobou rabínského judaismu z pera Jehudy ha-Leviho, andaluského učence 12. století. Kniha je uvedena příběhem, v němž králi Chazarů („Kuzarimu“) anděl ve snu opakovaně sdělí, že jeho úmysly jsou Bohu libé, ale jeho činy nikoli. Král se tímto okamžikem vydává na dlouhou cestu systematického studia různých náboženských tradic, během níž vede krátkou sérii dialogů s aristotelským filosofem, křesťanem a muslimem, aniž by však nalezl, co hledá. Po určitém váhání se rozhodne oslovit rabína, představitele „opovrhovaného náboženství“.

Navzdory počáteční nelibosti vůči partikularismu rabínovy víry se král nakonec nechá přesvědčit, že judaismus je pravé a zjevené náboženství, a spolu se svým lidem k němu konvertuje. Po zbytek knihy vede král se svým učitelem-rabínem dialog, jehož obsahem jsou otázky židovské víry, historie a zákona, jakož i témata týkajících se vědy a filosofie. Přeložili Dita Rukriglová a Daniel Boušek. Vychází v edici Judaica.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
198773
Názov
Kniha argumentů a důkazů ve prospěch opovrhovaného
Podnázov
(Kniha Chazarů), známá jako Kuzari
EAN/ISBN
9788020022455
Forma
Tvrdá, s vrchným obalom, matná
Autor
Jehuda ha-Levi
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013/05
Edícia
Judaica
Rozsah
344
Rozmer
137×207×23 mm
Hmotnosť
0,50
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Kniha argumentů a důkazů ve prospěch opovrhovaného náboženství zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.