Arabský svet Iná planéta

Emíre Khidayer

SVK Slovensky Marenčin PT2012/11

Kniha: Arabský svet Iná planéta - Emíre Khidayer
Katalógové číslo: 192871 viac »
8,67

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Arabský svet Iná planéta

Ako myslia, cítia a žijú Arabi? Sú Arabi iba muslimovia alebo môžu byť aj kresťanmi? Ako fungujú vzťahy medzi mužmi a ženami? Ktoré mená znejú rovnako v slovenčine aj arabčine? Ako označujú Arabi dni v kalendári? A v akom vlastne? Dramatické zmeny v celom arabskom svete zanechali stopu v správaní spoločnosti. Zmenila sa však arabská spoločnosť a jej princípy? Nálady, posuny, nové momenty či zotrvanie v tradícii, to všetko prinášam v 2. vydaní knihy Arabský svet – Iná planéta? Vyberám najdôležitejšie témy o tejto kultúre, o ktorých dnes už musíme vedieť. S triezvym pohľadom približujem aj také, ktoré sú tabu alebo na ktoré padá tieň poverčivosti. Hovorím o arabskej sexualite, mužsko-ženskom (ne)súlade, obriezke, kastovaní spoločnosti, o rozoznávaní hranice života a smrti, kadidle, drogách i alkohole. A to všetko na pozadí prevládajúceho náboženstva – islámu. Tieto témy vám predkladám z pohľadu ženy arabistky, která dlhodobo žila a pracovala v tomto regióne. Ženy, která väčšinou prichádzala do kontaktu s mužmi.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
192871
Názov
Arabský svet Iná planéta
EAN/ISBN
9788081141652
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Emíre Khidayer
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2012/11
Rozsah
216
Rozmer
137×208×25 mm
Hmotnosť
0,41
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
27%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Katarína 5 z 5
12.02.2013 15:21:23

Skvela kniha, ktora opisuje zivot v Arabskom svete, ich zvyky a navyky, spravanie sa k zenam. Obsahuje aj kratky slovnicek arabskych vyrazov, odporucam kazdemu, kto sa zaujima o zivot v Arabii a okolitych moslimskych krajinach.