Corleone – Rodina krstného otca

Rodina krstného otca

Mario Puzo

SVK Slovensky IKAR2012

Kniha: Corleone – Rodina krstného otca - Rodina krstného otca - Mario Puzo
Katalógové číslo: 167691 viac »
11,46

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Corleone – Rodina krstného otca

Rodina krstného otca

Kto bol krstný otec, skôr ako sa stal najobávanejšou postavou amerického podsvetia? Prečítajte si o jeho vzostupe ku krvavej sláve. Píše sa rok 1933 a veľká hospodárska kríza drví Ameriku. Prosperujú iba zločinecké organizácie, ktoré si poslušnosť vynucujú násilím. Potom však vláda Spojených štátov zruší prohibíciu a tým vážne ohrozí zisky kriminálnikov, ktorí už nemôže bohatnúť na nelegálnom predaji alkoholu. V podsvetí sa schyľuje k brutálnej vojne a ten, kto v nej zvíťazí, ovládne čierny trh. Vito Corleone, ktorý navonok hlása, že mafia neexistuje, je hlavou jednej z mafiánskych rodín pôsobiacich v rozbúrenom New Yorku. Vie, že vojne sa nevyhne, a tak si posilňuje pozíciu, aby zabezpečil prosperitu a bezpečnosť sebe a svojim ľuďom. Podpláca politikov i predstaviteľov zákona, rozširuje svoje nelegálne obchody a striehne na intrigy konkurentov v podsvetí. Vito však netuší, že čoskoro mu najväčšie problémy zapríčinia jeho najbližší. Tri najmladšie deti, Michael, Fredo a Connie, zatiaľ netušia, čím sa živí ich otec. Zato Tom Hagen, jeho adoptovaný syn, a Sonny, jeho najstarší vlastný potomok, vedia svoje. Najmä sedemnásťročný Sonny, ktorého otec vychováva tak, aby sa vyšvihol v zákonnom podnikaní, sa túži stať obávaným a bohatým gangstrom. V Sonnyho horúcej hlave sa zrodí nebezpečný plán, ktorý zmení osud jeho dobrých priateľov aj jeho milovanej rodiny. Vito Corleone bude musieť bojovať o prežitie seba a celej svojej rodiny. Dramatické rozprávanie o vernosti tradíciám, aj tým najhorším, prináša odkaz Krstného otca novej generácii. Z anglického originálu The Family Corleone (Grand Central Publishing, a division of Hachette Book Group, New York 2012) preložil Vladislav Galis.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
167691
Názov
Corleone – Rodina krstného otca
Podnázov
Rodina krstného otca
EAN/ISBN
9788055129136
Autor
Mario Puzo
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2012
Rozsah
376
Rozmer
135×207
Hmotnosť
0,37
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Vošli do záhrady a Vito chvíľu obdivoval upravené okolie betónového chodníka. Zastavil sa pri fontáne pred sochou Panny Márie s vystretými rukami v tradičnej póze. Božia Matka akoby vítala všetkých, čo k nej prichádzajú, jej užialené oči boli nehybné, no predsa z nich vyžarovala láska. Genco zastal vedľa neho a Vito vošiel do kostola spolu s ním. Zadný voj tvorili Luca a Sonny.
Za sklenými dverami v malej predsieni čakal so zopnutými rukami Emilio Barzini. Podal ruku Vitovi a Gencovi, ignoroval Lucu a Sonnyho. „Tadiaľto,“ povedal a zaviedol ich cez ďalšie sklené dvere, za ktorými bola široká chodba. „Toto je Kaplnka svätého Antona,“ dodal, akoby im robil sprievodcu po kostole. Vito aj ostatní hľadeli cez hlavný portál do dlhej nízkej miestnosti s dvoma radmi vyleštených sedadiel a dláždenou uličkou, čo viedla k mramorovému oltáru. Prešli okolo oltára, Vito aj všetci ostatní sa prežehnali, potom pokračovali tichou chodbou za Emiliom.
„Čakajú na vás,“ povedal Emilio. Stal si bokom a otvoril ťažké drevené dvere. V dlhej zasadačke sedelo päť mužov.

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Corleone – Rodina krstného otca zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.