Slovenské strašidlá od "A" po "Ž"

Legendy, povesti, príbehy

Ivan Szabó, Milan Stano

SVK Slovensky Milan Stano - Štúdio humoru a satiry

Kniha: Slovenské strašidlá od "A" po "Ž" - Legendy, povesti, príbehy - Ivan Szabó, Milan Stano
Katalógové číslo: 165999 viac »
4,23

Na dopyt
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Slovenské strašidlá od "A" po "Ž"

Legendy, povesti, príbehy

Ivan Szabó zozbieral zaujímavý materiál o nadprirodzených bytostiach na Slovensku. Vychádzal z ústneho podania a zo štúdia historických prameňov, povestí a legiend. Opieral sa aj o zberateľské úsilie z tejto oblasti, ktoré v 19. storočí oživoval vo svojich článkoch Ľudovít Holuby a iní autori. Takýmto spôsobom vznikol miestopis výskytu nadprirodzených bytostí, ktoré podľa povestí a legiend sa ešte aj v súčasnosti vyskytujú na inkriminovaných miestach.

Autorovým úsilím vznikol lexikón miest a dedín na Slovensku, v ktorých sa nadprirodzené bytosti vyskytujú. Heslá strašidiel od A-Ž sú stručné. Autor pracuje s nadsádzkou a iróniou, čím chce zdôrazniť predovšetkým zábavný a oddychový charakter tejto knihy.

Slovensko je krajina plná magických miest, ktoré ľudová slovesnosť ukrýva v mnohých povestiach, legendách, či rozprávkach. V nich často vystupujú nadprirodzené bytosti, ako sú biele a čierne panie, rozličné zjavenia, čerti, škriatkovia, obri a podobne.

Ivan Szabó sa podujal v encyklopedickej forme podľa abecedy spísať slovenské miesta, ku ktorým sa vzťahuje existencia takýchto nadprirodzených bytostí. Vznikol tak zaujímavý slovník, ktorý zábavnou a poučnou formou vedie čitateľa po netradičnom ”zemepise slovenských strašidiel”. Kniha je obohatená ešte aj o rozsiahly ilustračný materiál Milana Stana.

Chcete sa trocha báť, dobre pobaviť a poučiť? Otvorte si túto knihu, začítajte sa do abecedného zoznamu našich miest, mestečiek a dedín. Dozviete sa, kde žili víly, schádzali sa bosorky, zjavovali sa biele a čierne panie, vodníci topili nepozorných a čerti sa čertili…

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
165999
Názov
Slovenské strašidlá od "A" po "Ž"
Podnázov
Legendy, povesti, príbehy
EAN/ISBN
8588001369996
Forma
Pevná
Autor
Ivan Szabó, Milan Stano
Druh tovaru
Kniha
Rozmer
125×200
Hmotnosť
0,20
Stav
Na dopyt
Sadzba DPH
10%
Zľava
20%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Slovenské strašidlá od "A" po "Ž" zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.