Gotické kostoly

vidiek

Štefan Podolinský

SVK Slovensky DAJAMA2010

Kniha: Gotické kostoly - vidiek - Štefan Podolinský
Katalógové číslo: 100485 viac »
Ušetríte až 1,11 € z bežnej ceny 9,95
A navyše získate 8 vernostných bodov
8,84
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Gotické kostoly

vidiek

Súčasťou edície Kultúrne Krásy Slovenska je aj titul Gotické kostoly - vidiek. Publikácia voľne nadväzuje na predchádzajúce tituly (napr. Drevené kostoly či Románske kostoly). Gotické kostoly totiž takisto patria veľmi významným spôsobom ku kultúrnemu dedičstvu, ktoré je potrebné chrániť, kultivovať a v súčasnosti najmä rekonštruovať a udržiavať. Z tohto dôvodu vznikla publikácia o ochrane tohto vzácneho pamiatkového fondu, ktorý má Slovensko ukryté v gotických kostoloch. Popri známejších objektoch kniha predstavuje čitateľom aj kostolíky, ktoré sú zaujímavé svojim regionálnym významom či históriou. Vzhľadom na dnešné kritériá vidieka v zozname nájdeme aj kostoly v obciach, ktoré mali v minulosti status mestečiek. Na druhej strane sa nemohlo opomenúť ani viacero objektov, ktoré dnes už patria pod mestá, pôvodne však išlo o samostatné dediny. Publikácia sa snaží byť tak trochu sprievodcom po vidieckych gotických kostoloch a jej cieľom je poskytnúť čitateľovi komplexnú predstavu o ňom ešte skôr ako ho navštívi. Každé predstavenie kostola začína opisom polohy a pokračuje históriou, súčasnosťou a zaujímavosťami, ktoré sa viažu k jeho stavbe či výzdobe. Nechýbajú samozrejme mapky a súčasné fotografie ich exteriérov a interiérov.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
100485
Názov
Gotické kostoly
Podnázov
vidiek
EAN/ISBN
9788089226917
Forma
Neviazaná, bez prebalu, matná
Autor
Štefan Podolinský
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2010
Edícia
Kultúrne Krásy Slovenska
Rozsah
128
Rozmer
160×235×10
Hmotnosť
0,45
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Gotické kostoly zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.