Catilinaria

Amélie Nothomb

SVK Slovensky Marenčin PT2005/12

Kniha: Catilinaria - Amélie Nothomb
Katalógové číslo: 43370 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Catilinaria

Amélie Nothomb je jedna z najznámejších a najčítanejších súčasných belgických autoriek. Fascinuje a šokuje nielen originalitou a pestrosťou tvorby, ale aj výzorom, vystupovaním a životným štýlom. Mnohí ju považujú za grafomanku: napísala už viac ako štyridsať románov, z ktorých vyše desať vydala vo francúzskych vydavateľstvách. Každý rok na jeseň vydáva nový román. Samota vo dvojici v domčeku na okraji lesa, dožiť tu do konca svojich dní, to je sen Emila a Júlie. Proti ich očakávaniam sa v dokonalej samote objaví sused, ktorý sa u nich začne pomaly zahniezďovať každé popoludnie, od štvrtej do šiestej, skoro vždy bez slova. Jeho absurdná prítomnosť sa pomaly stáva pre pár neznesiteľná. Je to zlomyseľný a ponurý román, ale aj fraška, ktorá ponúka pohľad zvnútra na osobnosť človeka a stavia ho do absurdnej spoločenskej situácie, hľadanie riešenia ktorej je zároveň vyvrcholením románu.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
43370
Názov
Catilinaria
EAN/ISBN
9788089218103
Autor
Amélie Nothomb
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2005/12
Edícia
Jedným dychom
Rozsah
128
Rozmer
120×180×15
Hmotnosť
0,23
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

martiko2d 5 z 5
04.02.2014 13:55:30

Jedna z prvých kníh, ktoré som od Amélie Nothomb čítal a veľmi ma prekvapila. Na krátkom priestore rozohráva krásnu tragikomédiu so štyrmi postavami (alebo troma postavami a jednou cystou), ktorá je umne gradovaná. Postavy kontrastujú a sú inšpiratívne, resp. Amélie zasa cez svoju knihu dokazuje, že má široký rozhľad. Dej sa odohráva na samote, blízko je len les a sused - lekár, ktorý nie je taký nápomocný, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať... Kniha je napísaná veľmi ľahko, ale zároveň sú tu pasáže, ktoré vzdelávajú (Émilov monológ počas návštevy) a vyvolávajú napätie (večera s cystou). Preklad je tiež pomerne dobrý, čítal som originál a niektoré veci sú síce pozmenené, ale význam ostáva. Určite odporúčam!