Najväčší prípad môjho otca

Zdenka Beckerová

SVK Slovensky HERIAL2015/11

Kniha: Najväčší prípad môjho otca - Zdenka Beckerová
Katalógové číslo: 259904 viac »
Ušetríte až 2,10 € z bežnej ceny 9,90
A navyše získate 7 vernostných bodov
7,80
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Najväčší prípad môjho otca

Každú sobotu navštevuje Lara svojho staručkého otca, o ktorého sa cez týždeň stará opatrovateľka. Teo Mudroch, vozíčkar, žije predovšetkým vo svojich spomienkach na svoju krásnu manželku, presvedčenú komunistku, a na svoju policajnú kariéru, ktorá vyvrcholila menovaním za náčelníka krajskej správy. Túto pozíciu získal predovšetkým za vyriešenie brutálnej vraždy dvoch mužov, ktorá vyvolala v bývalom Československu veľkú pozornosť. Teraz, po mnohých rokoch si otec želá, aby dcéra napísala knihu o jeho najväčšom prípade. Lara sa najskôr bráni, ale nakoniec aj ona prepadne príbehu, ktorý ju fascinuje. Román Najväčší prípad môjho otca je inšpirovaný reálnym prípadom Ireny Čubírkovej z roku 1964. Brutalita, s ktorou Čubírková zavraždila svojich partnerov, nemala v tej dobe obdobu. Príbeh patrí medzi najzaujímavejšie prípady svetovej kriminológie. Preklad: Katarína Széherová Úryvky z recenzií ku knihe: Áno, je to kriminálny román, ale je to aj vyznanie lásky otcovi, ktorý je pre dcéru hrdinom… Pútavo vyrozprávaný príbeh v mnohovrstevnej reflexii. Posledná scéna, keď sa deväťdesiatročný policajný náčelník na vozíku vyberie spolu so svojím vyše osemdesiatročným asistentom a ošetrovateľkou, vymenovanou za sekretárku, pomáhať viedenskej polícii riešiť vraždu je absolútne geniálna. Stephan Schwammel, Eschborner Zeitung Kniha, ktorá čitateľa nepoučuje, ale berie ho so sebou; ktorá sa nevnucuje, ale otvára. Veľmi, veľmi odporúčam na čítanie. Ulrich Rubens, Hellweger Anzeiger Zdenke Beckerovej sa podarilo presvedčivo znázorniť spoločnosť a jej zlomy na príklade typickej rodiny vyšetrovateľa… Ženskosť a beštiálny čin nepatria za normálnych okolnosti k sebe. Ako protipól brutálnej, kedysi príťažlivej ženy (a matky!) postavila Beckerová starostlivú dcéru... Humor, láskavosť a empatia sú najväčšie prednosti tejto knihy. Judith Leister, Literaturhaus, Vieden Beckerovej román je brilantná štúdia vrahyne a citová pocta milovanému otcovi. Christa Gürtler, Furche

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
259904
Názov
Najväčší prípad môjho otca
EAN/ISBN
978809719679
Forma
Viazaná
Autor
Zdenka Beckerová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2015/11
Rozsah
184
Rozmer
130×210
Hmotnosť
0,29
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Najväčší prípad môjho otca zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.