Havranie dievča

Slabosť Victorie Bergmanovej 1

Erik Axl Sund

SVK Slovensky IKAR2014/03

Kniha: Havranie dievča - Slabosť Victorie Bergmanovej 1 - Erik Axl Sund
Katalógové číslo: 210216 viac »
Séria kníh: Slabosť Victorie Bergmanovej
Slabosť Victorie Bergmanovej
Titul je zaradený v tejto sérii
11,75

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Havranie dievča

Slabosť Victorie Bergmanovej 1

Kriminálna komisárka Jeanette Kihlbergová už v praxi zažila všeličo, ale keď ju zavolajú k najnovšiemu prípadu, musí pozbierať všetky sily. V kríkoch neďaleko stanice štokholmského metra sa nájde telo malého chlapca. Mumifikované, zohavené, s početnými ranami, telo, ktoré sa bránilo útoku, dokým vládalo, ako keď v ringu bojujú na život a na smrť cvičené psy. Chlapec je pravdepodobne cudzinec „bez minulosti“, ktorý zdanlivo nikomu nechýba, a tak prípad má pre jej nadriadených i prokurátora len nízku prioritu. Jeanette sa nevzdáva, ale stôp je málo a vyšetrovanie sa komplikuje. Hromadia sa však aj problémy v súkromnom živote – manžel je neúspešný umelec a ťarcha financovania rodiny ostáva na nej.

Psychoterapeutka Sofia Zetterlundová vyšetruje dvoch klientov: Samuela Baia, detského vojaka zo Sierry Leone, a Victoriu Bergmanovú, ženu v strednom veku, ktorú v detstve týrali a zneužívali. Dvaja rôzni ľudia s rovnakým problémom – u oboch badať znaky závažnej poruchy osobnosti. Jeanette a Sofia riešia tú istú otázku: Akému veľkému utrpeniu môže človek vystaviť druhého človeka, skôr než sám prestane byť človekom a stane sa monštrom? Obe ženy sa zblížia, možno až priveľmi. Dokonca sa jedného dňa vyberú s Jeanettiným synom Johnom do lunaparku a zlo sa opäť priblíži, je celkom blízko...

Zo švédskeho originálu Krakflickan (Viktoria Bergmns Svaghet, ) Preložila Jana Melichárková.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
210216
Názov
Havranie dievča
Podnázov
Slabosť Victorie Bergmanovej 1
EAN/ISBN
9788055138053
Forma
Tvrdá, s prebalom, matná
Autor
Erik Axl Sund
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2014/03
Edícia
Svetový bestseller
Rozsah
408
Rozmer
145×227
Hmotnosť
0,50
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.7 z 5.0
5
150.0%
(2)
4
300.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

kengura 5 z 5
25.04.2014 21:22:13

Skvelé čítanie, silné dojmy a veľmi silné emócie, aj keď po dočítaní knihy vo mne vznikla polemika s kým viac sympatizujem a proti komu vôbec som. Dej je aktuálny a pre mňa na dnešnú dobu až priliž reálny. Kniha zaujme aj psychológiou, dravým opisom a veľmi skľúčujucími odhalenia hrdiniek. Kto ešte nečítal, nech sa inšpiruje.


Marek 4 z 5
25.09.2014 17:13:35

Od začiatku dobre napísané a pútavé čítanie. Kniha sa priamo dotýka zneužívania mladistvých a ich trápenia s tým súvisiacim. Ako to dobrej kriminálke býva, objaví sa mŕtvola chlapca, ktorého nikto nehľadá a nikomu nechýba. Po stope sa vydáva vyšetrovateľka Jeanette a pri jej pátraní jej pomáha psychiatrička Sofia. Mŕtvoly pribúdajú a nekončí to len dvomi telami. Tie sú zohavené tak , aby ich nikto nespoznal a nikto nevypátral. Dostávane sa v knihe aj do oblasti obchodu s ľudskými až ľahko zneužiteľnými osobami, ktoré sa nbechajú ovplyvniť. Je to drsný thriller. Ale na konci ......na konci, proste musí prísť pokračovanie. A to si určite kúpim. Knihu všetkým odporúčam.


wexinka 5 z 5
01.10.2014 07:45:59

velmi dobre napisana kniha s velmi dobre stupnujucim dejom...od knihy som sa nevedela odtrhnut...