Hájnikova žena

Kniha: Hájnikova žena - Pavol Országh Hviezdoslav
Katalógové číslo: 86298 viac »
15,64

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Hájnikova žena

Najmä študujúcej mládeži je určený tento výber z tvorby velikána slovenskej realistickej poézie. Skladba Hájnikova žena je uverejnená v príťažlivej skrátenej verzii, ktorá sleduje osudy hlavných hrdinov. Pokojný život hájnika Miška Čajku a jeho mladej ženy Hanky naruší zhýralý šľachtic Artuš Villáni. Hanka ho v obrane svojej cti zabije. A tu sa začína ich tragédia, ktorá sa však napokon zavŕši šťastným koncom. Výber z Hviezdoslavovej lyriky obsahuje básne, ktoré sú stále aktuálne a dodnes dokážu rozozvučať dušu vnímavého čitateľa.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
86298
Názov
Hájnikova žena
EAN/ISBN
9788089000937
Autor
Pavol Országh Hviezdoslav
Druh tovaru
Kniha
Rozsah
320
Rozmer
110×170
Hmotnosť
0,40
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
13%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

holubica 5 z 5
26.02.2013 13:52:51

Nesmrteľné dielo, ktoré prakticky ani na čase neubralo nie len na svojej aktuálnosti, ale naopak pripadá mi tak aktuálne a nadčasové, že ak sa autor zamyslí uvidí dokonalý obraz dnešnej spoločnosti. Na začiatku celého diela je oslava prírody, predstavuje sa nám tu hájnik Mišo a jeho žena Hanka, problém nastáva v krutom človeku grófovi Artušovi, ktorý zatúži mať to čo není jeho. Tragédia vrcholí, ked Hanka grófa zabije, Mišo berie vinu na seba. Ďalšie nepochopenie tu vidno, ked otec Hanku ženie preč z domu, no nakoniec pomätená Hanka sa priznáva pred súdom svoju vinu. Odpustenie vidno i na starom grófovi, ktorý ako si nesie nasledky svojho syna, ked záverom vracia hajnikovi opeť horareň.