Hnus

Kniha: Hnus - Jean-Paul Sartre
Katalógové číslo: 82087 viac »
4,81

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Hnus

Sartrov román Hnus predstavuje prvý priemet nového filozofického prúdu - ateistického existencionalizmu - do francúzskej umeleckej literatúry. Vznikol v medzivojnovom období, kedy človek zbavený tradičného hodnotového zázemia a poznania stráca nielen existenčnú istotu, ale odmieta i klasické historické vnímanie bytia a skĺzava do subjektivizujúcej roviny, v ktorej nanovo pátra po zmysle života. Jeho hlavný hrdina je intelektuál utápajúci sa v rozporoch, neschopný nájsť zmysel svojho jestvovania, ani sám pre seba ani v partnerskom vzťahu. V diele autor vychádza zo subjektívnej skúsenosti a s básnickou silou sa uchopuje témy hnusu, "chuligánsky" prevracajúc krásnu literatúru naruby, modelujúc hnus do podoby imaginárneho hlavného hrdinu diela. Dielo možno považovať za provokáciu, za osobnú dobovú výpoveď autora, za hlbinné psychologické pátranie v útrobách duše žitím zhnuseného človeka, za filozofickú stopou v beletrii - v každom prípade však patrí medzi klasické diela svetovej literatúry, ktorých preklad by nemal chýbať ani na slovenskom knižnom trhu.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
82087
Názov
Hnus
EAN/ISBN
9788080614263
Forma
Neviazaná, bez prebalu, matná
Autor
Jean-Paul Sartre
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2011/02
Edícia
Knižnica svetových autorov
Rozsah
200
Rozmer
125×180×10
Hmotnosť
0,19
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
27%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

holubica 5 z 5
06.03.2013 08:24:05

Skvelé dielo, lebo autor, ako keby rád zobrazoval ľudského jedinca v hraničných situáciach, no najviac blízko smrti, keď je zložité niečo predstierať či hrať. Hlavná postava Roklena, spisovateľa, zasahuje hlboké znechutenie až odpor k ľuďom, k rodine, až sebe samému čo vyusťuje až do hnusu. Celé dielo nám podsúva otázku o zmysle ľudskej existencie a poslení jednotlivca.