Třináct záhad

Kniha: Třináct záhad - Agatha Christie
Katalógové číslo: 81914 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Třináct záhad

Jednoho úterního večera zavítá na návštěvu postaršího domku v malé anglické vesničce St. Mary Mead pět různorodých osob – mladý spisovatel, umělkyně, penzionovaný komisař ze Scotland Yardu, místní farář a advokát. Přijmou pozvání milé a laskavé starší dámy a v její společnosti se rozhodnou pro příjemný způsob, jak se zabavit – založí klub a týden co týden se pokusí rozluštit nějakou nevyřešenou záhadu, kterou postupně převypráví každý ze zúčastněných. Ač jde o zapeklité případy, je to právě nenápadná, ale velice bystrá hostitelka, kdo si s nimi nakonec poradí. Šesticí takto vzniklých povídek, vydaných časopisecky v roce 1928, uvedla Agatha Christie na pole detektivní literatury nejslavnější a nejpopulárnější vyšetřovatelku zločinů všech dob, slečnu Jane Marplovou. Později k nim přidala sedm nových příběhů – představených tentokrát za pomoci dalších několika postav v salonu přátel slečny Marplové, manželů Bantryových – a vznikla sbírka Třinácti záhad, jež se v této podobě dostává k českému čtenáři poprvé.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
81914
Názov
Třináct záhad
EAN/ISBN
9788024226385
Autor
Agatha Christie
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2010
Rozsah
206
Rozmer
127×210×10
Hmotnosť
0,29
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.5 z 5.0
5
200.0%
(1)
4
200.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Alexandra 5 z 5
28.03.2013 10:41:46

Skvelá kniha pre nevášnivých čitateľov alebo ľudí, ktorí majú málo času, každý príbeh má menej ako 20 strán, takže nikomu nezaberie viac ako polhodinku. Ale fanúšikovia detektívky nebudú ochudobnení a spolu s postavami sa môžu snažiť vyriešiť záhadu. Z detektívov z pera Agathy Christie mám najradšej slečnu Marplovú a tu je presne vidieť prečo. Ostatní ju zo začiatku vôbec neberú do úvahy, ani ich nenapadne, že by mohla hrať s nimi, veď čo už len stará žena z dediny môže vedieť, ale vždy ich strčí do vačku a ako jediná všetko vyrieši.


Casion 4 z 5
10.04.2013 17:15:18

Kniha je napísaná naozaj veľmi dobre, ako sa od spisovateľky tohto formátu dá očakávať. Obsahuje hneď niekoľko záhadných prípadov, takže čitateľ nerieši iba jeden prípad, ale hneď niekoľko. Páči sa mi, že autorka prezentuje, že vlastne všetci ľudia sú si niečim podobní, i keď si to často ani neuvedomujeme.