Nebo nad Charkivom

Serhij Žadan

SVK Slovensky OZ Brak2023

Kniha: Nebo nad Charkivom - Serhij Žadan
Katalógové číslo: 498324 viac »
Ušetríte až 3,32 € z bežnej ceny 16,50
A navyše získate 13 vernostných bodov
13,18
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Nebo nad Charkivom

Po ruskej invázii 24. februára 2022 Serhij Žadan vystúpil na sociálnych sieťach, aby na nich riadil sieť odporcov agresie a aby ich prostredníctvom dodal svojim krajanom odvahu. To, čo sa začalo ako miestna iniciatíva, preniklo medzi čitateľov na celom svete. Žadan sa pre nich stal kľúčovým očitým svedkom ruských zločinov.

V tejto mimoriadne silnej výpovedi z prvých hrôzostrašných mesiacov vojny je zaznamenaná práca Žadana, ktorý sa od svitu do mrku usiluje o to, aby boli deti a dôchodcovia z ostreľovaných sídlisk evakuovaní do bezpečia. Posiela na západ zoznamy liekov zachraňujúcich životy vo viere, že ich zoženie pre potreby civilistov, zbiera peniaze na vojenský materiál a organizuje koncerty. Zdieľa fotografie čistého neba, vďačí za každú prestávku medzi ostreľovaním a zachytáva posledné chvíle milovaných inštitúcií, ktoré sa neskôr zmenia na ruiny. Ako sám hovorí: „Všetko obnovíme, všetko opravíme.“

Postupom času sa mesto vyprázdňuje a priatelia umierajú. Keď sa na verejnosť dostanú zábery z masakra v Buči, Žadan píše: „Nemám slov. Vydržte, priatelia. Zajtra sa zobudíme o ešte jeden deň bližšie k nášmu víťazstvu.“ Nebo nad Charkivom je vnútorným svedectvom muža, ktorý vstúpil do novej reality, a zároveň opisuje príbeh národa, ktorý sa zomkol v boji za svoje právo na existenciu.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
498324
Názov
Nebo nad Charkivom
EAN/ISBN
9788082860262
Forma
Brožovaná
Autor
Serhij Žadan
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2023
Rozsah
188
Rozmer
114×196
Hmotnosť
0,17
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
20%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Nebo nad Charkivom zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.