Hlasy

Kroniky Západného pobrežia II.

Ursula K. Le Guin

SVK Slovensky SLOVART2008/01

Kniha: Hlasy - Kroniky Západného pobrežia II. - Ursula K. Le Guin
Katalógové číslo: 47981 viac »
Séria kníh: Kroniky Západného pobrežia
Kroniky Západného pobrežia
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Hlasy

Kroniky Západného pobrežia II.

Mesto Ansul bolo mestom slobodných ľudí, sídlila v ňom univerzita i vychýrená knižnica. Nájazd Aldov, národa púšte v Asudare, sa prehnal ponad kopce Ansulu ako skazonosná smršť. Ich armáda vtrhla do ulíc, vraždila a lúpila. Dekalo Galvovú, správkyňu Veľradcu Ansulu, aldskí vojaci znásilnili, keď plienili a pálili, čo im prišlo pod ruky. Veľradcu po rokoch väzenia a mučenia nahého vyhodili na ulicu. Veľradca sa vrátil domov, do Domu veštby, do Galvamandu. Hoci bol dokaličený, nestrácal zmysel života. Po smrti Dekalo sa staral o jej dcéru Memer, ktorej v žilách koluje aj aldská krv. Memer bola dcérou Galvamandu, dcérou jeho srdca. Aldovia milovali vojnu, knihy nečítali, podľa nich sa písmenami prihovárali démoni. Všetky knižnice v meste, všetky vedomosti nahromadené vekmi zničili, okrem tých, ktoré Veľradca ukrýval v tajnej skrýši. Ale časy sa zmenili. Do mesta prišli Gry Barreová z Roddmantu a Orrek Kaspro z Kaspromantu. Orrek je básnik, najznámejší zo všetkých, ktorý má dar rozprávať príbehy. Jeho žena Gry má zasa dar privolávania. Hlasy sú príbehom Memer. Gry a Orreka, sú príbehom poníženého národa túžiaceho po slobode.

Román Hlasy je druhá časť trilógie Kroniky Západného pobrežia a je pokračovaním románu Dary. Tretia časť dobrodružnej trilógie Sily vyjde v druhom polroku 2008. Na rozdiel od cyklu o Zememoriach sú Kroniky Západného pobrežia určený pre vekovo starších čiateľov.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
47981
Názov
Hlasy
Podnázov
Kroniky Západného pobrežia II.
EAN/ISBN
9788080854553
Forma
Tvrdá
Autor
Ursula K. Le Guin
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2008/01
Edícia
Kroniky západného pobrežia
Rozsah
216
Rozmer
125×190×30
Hmotnosť
0,34
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Syslia mater 5 z 5
24.07.2014 11:47:51

Tradične skvelá knižka Ursuly LeGuinovej, v ktorej sa dozvieme, ako sa ďalej vyvíjali osudy Orreka a Gry, akú úlohu zohrali v živote mladej dievčiny Memer a pri oslobodení jej rodného mesta Ansul z otroctva. Dielo okrem strhujúceho deja ponúka aj lekciu z politického vývoja aplikovateľnú univerzálne, z ktorej vyplýva, že je výhodnejšie spolunažívať v mieri než ako otrokári a otroci... a navyše rovnako univerzálnu pravdu, že nie všetci "dobrí" sú vždy dobrí a domnelí záporní hrdinovia nemusia byť len zlí. Okamžite po dočítaní tohto druhého dielu som sa vrhla na diel tretí... a utrpela som šok. (ak chcete vedieť prečo, prečítajte si moju recenziu na Sily :-) )