Čarovné Nové Mesto nad Váhom a okolie

Magical Nové Mesto nad Váhom and its surroundings

Ľuboš Balažovič; Martin Kmeť

SVK Slovensky CBS2023/08

Kniha: Čarovné Nové Mesto nad Váhom a okolie - Magical Nové Mesto nad Váhom and its surroundings - 1. vydanie - Ľuboš Balažovič; Martin Kmeť
Katalógové číslo: 477379 viac »
Ušetríte až 6,51 € z bežnej ceny 24,95
A navyše získate 18 vernostných bodov
18,44
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Čarovné Nové Mesto nad Váhom a okolie

Magical Nové Mesto nad Váhom and its surroundings

V dnešnej rozprávke prichádzame k Beckovskej bráne, ktorá rozširuje údolie Váhu do úrodných lánov. Obdarená nížina je ohraničená Bielymi Karpatmi, Myjavskou pahorkatinou a Považským Inovcom. Hoci prvá písomná zmienka o Novom Meste nad Váhom je z roku 1253, jeho výnimočnú polohu ľudia ocenili už v staršej dobe kamennej, o čom svedčia aj rozsiahle archeologické nálezy. Najväčšie nálezisko sa nachádza v mestskej časti Mnešice, pričom vek najspodnejšej vrstvy nálezu sa odhaduje na 240 000 rokov pred naším letopočtom, čím sa toto nálezisko stáva najvýznamnejším sídliskom pravekého človeka na Slovensku. Pre svoju vynikajúcu polohu bolo územie neustále obývané počas celej histórie. Poskytovalo nielen požehnanú úrodu, ale aj skvelé obranné pozície. Zrúcaniny hradov Beckov, Tematín a Čachtického hradu sú pripomienkou veľkoleposti zašlých čias. Veľkomoravské hroby či rímsko-barbarské sídlisko sú len ďalšími úlomkami z čias, ktoré toto územie držalo vo svojich rukách. V kultúrnom rozvoji mesta bol dôležitým míľnikom rok 1842, lebo vtedy vznikla v Novom Meste nad Váhom prvá tlačiareň. Začiatkom dvadsiateho storočia tlačilo v meste už päť tlačiarní a zaujímavosťou sú napríklad „Považské Noviny“, ktoré vychádzali ako prvý regionálny mesačník na Slovensku. Mesto ponúka ohromujúci počet sôch, historických budov, pamiatok, kostolov a kaplniek a stojí za našu návštevu. Nazrite s nami do skutočného sveta rozprávok. Poďte sa pozrieť na Čarovné Nové Mesto nad Váhom a jeho okolie.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
477379
Názov
Čarovné Nové Mesto nad Váhom a okolie
Podnázov
Magical Nové Mesto nad Váhom and its surroundings
EAN/ISBN
9788081443398
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Ľuboš Balažovič; Martin Kmeť
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2023/08
Rozsah
190
Rozmer
170×250 mm
Hmotnosť
0,87
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
26%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Čarovné Nové Mesto nad Váhom a okolie zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.