Čarovná Stará Ľubovňa a okolie

Magical Stará Ľubovňa and its surroundings

Róbert Hlava; Martin Kmeť

SVK Slovensky CBS2023/08

Kniha: Čarovná Stará Ľubovňa a okolie - Magical Stará Ľubovňa and its surroundings - 1. vydanie - Róbert Hlava; Martin Kmeť
Katalógové číslo: 477376 viac »
Ušetríte až 6,51 € z bežnej ceny 24,95
A navyše získate 18 vernostných bodov
18,44
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Čarovná Stará Ľubovňa a okolie

Magical Stará Ľubovňa and its surroundings

Na severe Slovenska, v regióne horného Spiša, rozprestiera sa mestečko obklopené všetkými odtieňmi zelenej. Rozprávkový les obopína mesto a historický hrad, ktorý si podáva ruku s Ľubovnianskou vrchovinou. Tá dotvára obraz čarovnej oázy pokoja pre oči aj pre dušu. Poprad a Jakubianka, dve zaľúbené rieky dávajúce život svojmu regiónu, patria ku klenotom, ktorými sa mesto Stará Ľubovňa môže pýšiť.Vzácnosť tohto kraja si všimli už aj jeho prví obyvatelia v staršej dobe kamennej. O meste sa prvý raz písomnosti zmienili v 13. storočí, no jeho význam vzrástolnajmä vtedy, keď sa nad Ľubovňou vystaval Ľubovniansky hrad. Ten urobil z mesta „podhradie“, a to veru bola pocta! To však nebola jediná výsada, ktorú Stará Ľubovňa naprieč svojou históriou získala. Dve podstatné sa odohrali len o 72 rokov po prvej písomnej zmienke o meste, keď kráľ Ľudovít I. udelil Starej Ľubovni povýšenie na kráľovské mesto, čo bola preveľká výsada. Zároveň mestu udelil právo vydržiavať si trhy. Mesto bolo a je hospodárskym aj kultúrnym centrom, ktoré má čo ponúknuť očiam všetkých generácií. Jeho okolie ukrýva mnohé prírodné a architektonické skvosty. Travertínové jazierko vo Vyšných Ružbachoch je jediné svojho charakteru na Slovensku. Pieniny zas predstavujú oku lahodiace scenérie a hrad Plaveč pripomína dávne príbehy minulosti. Nazrite s nami do skutočného sveta rozprávok. Poďte sa pozrieť na Starú Ľubovňu a jej okolie.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
477376
Názov
Čarovná Stará Ľubovňa a okolie
Podnázov
Magical Stará Ľubovňa and its surroundings
EAN/ISBN
9788081443459
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Róbert Hlava; Martin Kmeť
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2023/08
Rozsah
141
Rozmer
170×250 mm
Hmotnosť
0,70
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
26%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Čarovná Stará Ľubovňa a okolie zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.