Človek a umelá inteligencia

Problémy tela, slobody a kritického myslenia

Igor Šnurenko

SVK Slovensky Torden, s.r.o.2023

Kniha: Človek a umelá inteligencia - Problémy tela, slobody a kritického myslenia - Igor Šnurenko
Katalógové číslo: 467111 viac »
Ušetríte až 4,62 € z bežnej ceny 23,00
A navyše získate 18 vernostných bodov
Kolekcia titulov: AI: umelá inteligencia

AI: umelá inteligencia

Artificial intelligence (AI) - umelá inteligencia. Ako myslí? Čo si myslí o nás?V tejto kolekcii kníh nájdete publikácia… Zistiť viac...
18,38
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Človek a umelá inteligencia

Problémy tela, slobody a kritického myslenia

Kniha Človek a umelá inteligencia. Problémy tela, slobody a kritického myslenia popisuje základy umelej inteligencie. Hovorí o technológií založených na UI a ich vplyv na moderné informačné a mediálne prostredie.

Nové výzvy v oblasti mediálnej a informačnej gramotnosti súvisiace s rastúcou automatizáciou procesov tvorby, distribúcie a prístupu k informáciám. Využitie AI v rozhodovacích a riadiacich systémoch v rôznych oblastiach.

Osobitná pozornosť sa venuje rastúcemu riziku pre práva a slobody, ako aj ohrozeniu schopnosti ľudí autonómne interpretovať realitu a konať v súlade s ich vlastnými plánmi.

Tieto otázky sú teraz relevantnejšie ako kedykoľvek predtým pre vzdelávanie, ktoré prechádza digitálnou transformáciou. Cieľom tejto publikácie je podporiť kritické porozumenie digitálneho prostredia. Sveta v ktorom sa odvíja vzdelávanie a výučba, ako aj stratégie a taktiky využívania nových technológií a digitalizácie vzdelávacích interakcií.

Autor Igor Šnurenko v knihe Človek a umelá inteligencia navrhuje radikálne rozšíriť chápanie ľudských práv v súvislosti so zavedením systémov umelej inteligencie. Zaviesť nové práva na ústavnej a legislatívnej úrovni a prijať účinné opatrenia na ochranu existujúcich. Tieto kapitoly tiež odôvodňujú prijatie tvrdých opatrení na obmedzenie vývoja a používania systémov umelej inteligencie v záujme ľudských práv a slobody prejavu.

Čo je to umelá inteligencia, ako vznikla, kto za ňou stojí a čo od nej dnes, zajtra a pozajtra očakávať?

Odolá prirodzená inteligencia konkurencii s ňou – alebo opustí historickú arénu, ako predpovedajú mnohí futurológovia? Čo by mali ľudia v tejto situácii robiť – spojiť sa pod hrozbou vyhynutia s počítačom do jedného kybernetického systému, ako naznačuje Elon Musk, ktorý sa v skutočnosti zmenil na prívesok superinteligentného stroja? Čo očakávať od celej konštelácie technológií, ktoré umelá inteligencia vedie? Ako sa vyvíjajú preteky, ktorých víťazstvo môže dať moc nad svetom?

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
467111
Názov
Človek a umelá inteligencia
Podnázov
Problémy tela, slobody a kritického myslenia
EAN/ISBN
9788082231383
Forma
Pevná
Autor
Igor Šnurenko
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2023
Rozsah
239
Rozmer
150×215
Hmotnosť
0,49
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
20%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Človek a umelá inteligencia zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.