Aminokyseliny - fyziologie, patofyziologie a jako doplněk stravy

fyziologie, patofyziologie a jako doplněk stravy

Milan Holeček

CZE Česky Grada Publishing2023/02

Kniha: Aminokyseliny - fyziologie, patofyziologie a jako doplněk stravy - fyziologie, patofyziologie a jako doplněk stravy - 1. vydanie - Milan Holeček
Katalógové číslo: 460326 viac »
Ušetríte až 6,68 € z bežnej ceny 41,63
A navyše získate 34 vernostných bodov
34,95
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Aminokyseliny - fyziologie, patofyziologie a jako doplněk stravy

fyziologie, patofyziologie a jako doplněk stravy

V knize je vysvětlen metabolismus a úloha jednotlivých aminokyselin u různých fyziologických a patologických stavů a poskytnuty údaje o možnostech jejich uplatnění ve formě nutričních doplňků u zdravého i nemocného jedince.

Výborná didakticky zaměřená publikace je doplněna 171 barevnými originálními obrázky a 38 přehlednými tabulkami.

Určena je zejména medikům, lékařům téměř všech odborností, nutričním terapeutům, ale i poučeným laikům.

Úvodní kapitoly pojednávají o struktuře, klasifikaci a mechanismech transportu aminokyselin přes buněčné membrány, jsou popsány zdroje aminokyselin v potravě a jejich význam pro syntézu proteinů a peptidů. Další kapitoly popisují hlavní chemické reakce v metabolismu aminokyselin.

Hlavní část knihy se zabývá metabolismem jednotlivých aminokyselin a jejich úlohou při tvorbě biologicky významných látek (jako jsou histamin, serotonin, dopamin, sfingolipidy, desmosiny, polyaminy, kreatin, karnitin a karnosin), primárními a sekundárními poruchami jejich metabolismu a možnostmi terapeutického využití aminokyselin.

Dále je popsán význam vybraných orgánů (střevo, střevní mikrobiom, játra, kosterní sval, ledviny, mozek a plíce) a metabolismus aminokyselin u odlišných fyziologických stavů (příjem potravy, hladovění, fyzická zátěž a stáří) a u některých nemocí (systémová zánětlivá reakce, sepse, cirhóza jater, diabetes mellitus, chronická renální insuficience a nádory).

Poslední kapitola je věnována vedlejším účinkům a rizikům zvýšeného příjmu aminokyselin ve formě doplňků stravy. Kniha je tak určena jako zdroj informací o aminokyselinách nejen pro pregraduální a postgraduální studium medicíny, ale i pro výživové specialisty a nadšence, kteří aminokyseliny jako doplněk stravy konzumují.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
460326
Názov
Aminokyseliny - fyziologie, patofyziologie a jako
Podnázov
fyziologie, patofyziologie a jako doplněk stravy
EAN/ISBN
9788027136551
Forma
Brožovaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Milan Holeček
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2023/02
Rozsah
296
Rozmer
167×240 mm
Hmotnosť
0,49
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
16%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Aminokyseliny - fyziologie, patofyziologie a jako doplněk stravy zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.