Príbehy o coming-oute

autorský kolektív

SVK Slovensky NOMANTINELS2022/12

Kniha: Príbehy o coming-oute - autorský kolektív
Katalógové číslo: 457538 viac »
Ušetríte až 2,42 € z bežnej ceny 12,00
A navyše získate 9 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Queer

Queer

Queer je pojem pre ľudí (LGBTI+), ktorých sexuálna orientácia nie je heterosexuálna alebo rodová identita nie je cisrodo… Zistiť viac...
9,58
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Príbehy o coming-oute

Veľké lásky, rozchody, superhrdinovia, medvede, hady, záhady a kult krvilačných profesorov. Zbierka trinástich textov od autorského kolektívu queer časopisu QYS ukazuje rôznorodosť ťažkostí LGBTI+ ľudí na Slovensku, ale aj odvahu a vytrvalosť.

Dlho sme sa na Slovensku k našej menšinovej sexuálnej orientácii alebo rodovej identite „priznávali“. Ľudia, ktorí nás milujú a prijali nás bezpodmienečne, nám však trpezlivo dali najavo, že coming-out, že som gej, lesba alebo bi či transrodový alebo nebinárny človek, nie je priznaním, lebo to nie je zločin.

Takí jednoducho sme od narodenia. Kvôli predsudkom okolia nám môže trvať veľmi dlho, kým prijmeme svoju podstatu. Pri pekných reakciách nám padá balvan zo srdca, pri nepríjemných, ktoré, žiaľ, nie sú ojedinelé, dostávame záchvaty strachu a úzkosti.

Kolekciu textov sme sa snažili vystavať pestro, s textami literárnymi, ale aj esejistickými, o rôznych osobných identitách a skúsenostiach s coming-outom v rôznych kútoch našej krajiny.

Veríme, že zaujme aj nequeer väčšinu, pre ktorú predstavuje príležitosť dozvedieť sa viac o prežívaní svojich blízkych, lepšie im porozumieť, a v konečnom dôsledku azda aj dôslednejšie pri nich stáť v ťažkých chvíľach.

Do zbierky textov prispeli: Dominika Chrastová, Kristián Lazarčík, Matej Uhlár, Jakub Spevák, Jana Varcholová, Marek Majzon, Andrej Kuruc, Ambrosia Bajtek, Marek Hudec, Sabrina Katonoff, Zuzana Jakúbková, Šimon Drgoňa, Tonie Thimble

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
457538
Názov
Príbehy o coming-oute
EAN/ISBN
9788097219529
Forma
Brožovaná
Autor
autorský kolektív
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2022/12
Rozsah
236
Rozmer
130×200
Hmotnosť
0,35
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
20%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Príbehy o coming-oute zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.