Keď stíchne naša krv

Kniha: Keď stíchne naša krv - 1. vydanie - Jaroslav Rezník
Katalógové číslo: 301135 viac »
Ušetríte až 2,15 € z bežnej ceny 7,90
A navyše získate 5 vernostných bodov
5,75
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Keď stíchne naša krv

Zbierka Keď stíchne naša krv je vítaným autorským počinom špičkového slovenského poeta. Posolstvo, zodpovednosť v tvorbe, výnimočný talent, hlboký intelektuálny a umelecký vklad, to všetko sú hodnoty, pre ktoré Vydavateľstvo Spolku slovenských spisovateľov s vďakou k autorovi prijalo do edičného plánu tento titul. Prepracovaná poetika, bohatý jazyk, vycizelovaná výpoveď bez jediného zbytočného slova, prienik do duše, silný zásah slovom, vnútorná úprimnosť, zodpovedný systém hodnôt aj výzva k zodpovednosti a prebúdzanie národnej pamäti – to všetko sú atribúty Rezníkovej poézie a dalo by sa ich nájsť ešte omnoho viac. Zbierka je členená do piatich tematicky odlišných blokov Záverečná vo sviatok, Znedeľnievanie, Prorokom býva doma ťažko, Pridajte sa v melódii piesne, Z básní Jána Literáta, z ktorých každý má svoje poetické čaro. Úvod smutný – smútočný tvorí precítená spomienka za zosnulými, no v ďalších blokoch nastupujú témy života – plodného i ľúbostného – prostredia domova, národných osobností, udalostí histórie až po zaujímavú vnútornú básnickú výpoveď i o poslaní básnika a naplnení tohto poslania, výborne vyjadrenú štvorverším: „Život mi horí pod nohami a moju dušu dusí dym. No ak som vinný, tak len preto, že ďalej jak vy dovidím.“ A čítať výpovede tých, čo vidia ďalej, je prínosom pre všetkých, preto ich vydanie je jednoznačným obohatením slovenského knižného trhu. Zbierku dopĺňajú pôsobivé perokresby Martina Kellenbergera.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
301135
Názov
Keď stíchne naša krv
EAN/ISBN
9788080619817
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Jaroslav Rezník
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017/06
Rozsah
96
Rozmer
218×146×12 mm
Hmotnosť
0,29
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
27%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Keď stíchne naša krv zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.