Môj priateľ tučniak

Úžasný príbeh o neobyčajnom pute

Tom Michell

SVK Slovensky NOXI2016/03

Kniha: Môj priateľ tučniak - Úžasný príbeh o neobyčajnom pute - Tom Michell
Katalógové číslo: 265263 viac »
9,68

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Môj priateľ tučniak

Úžasný príbeh o neobyčajnom pute

Humorný. Dojemný. Dobrodružný. Poučný.

Tom Michell, mladý učiteľ angličtiny, zažíva v poperónovskej Argentíne nečakané dobrodružstvo. Nebolo to ale odvážne spoznávanie latinskoamerických krajín, na ktoré sa toľko tešil. Jeho život zmení smer, keď počas výletu v Uruguaji zachráni tučniaka špinavého od ropy a dechtu, ležiaceho na pobreží plnom mŕtvych vtákov. Očistí ho a chce ho vrátiť do mora, kam patrí. Tučniak s tým však nesúhlasí. V tom momente sa začína ich spoločná cesta.

Keď sa vráti do školy s tučniakom, všetci sa o nich dozvedia a Juan Salvador sa dostane do centra pozornosti – bude z neho maskot školského tímu, dôverník domácej, spoluhostiteľ Tomových party a inštruktor plávania. Napriek ťažkým časom perónistickej vlády, hrozivej ekonomike a politickým bojom v Argentíne, Juan Salvador všetkých okolo seba rozveseľuje.

Michell dal tučniakovi meno Juan Salvado, čo znamená zachránený – napokon sa však ukáže, že práve Juan Salvado zachránil Toma Michella.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
265263
Názov
Môj priateľ tučniak
Podnázov
Úžasný príbeh o neobyčajnom pute
EAN/ISBN
9788081113130
Forma
Viazaná
Autor
Tom Michell
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016/03
Rozsah
208
Rozmer
125×200 mm
Hmotnosť
0,40
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

kniznicaJB 5 z 5
17.05.2016 18:17:33

V prvom rade kniha asi nebude zaujímavá pre široký okruh čitateľov a tých, čo majú radi ľahší žáner literatúry. Príbeh v nej má totiž celkom zaujímavé posolstvo a keďže je zasadený do konkrétnej krajiny v konkrétnom čase a skutočne sa stal, tak niekedy až dokumentárne zaznamenáva dianie v nej. Z knihy je cítiť spisovateľovu pokoru voči domácim obyvateľom. Táto kniha aj keď je útla a nesnaží sa byť za každú cenu trilerom, má v sebe obrovské posolstvo a myšlienku. Určite si ju veľa ľudí neprečíta, lebo to nie je o upíroch, vílach, čarodejníkoch, nejde o vzťah muža a ženy, netečie tam krv, ani sa neskrýva masový vrah s nožom. Ale príbeh vzťahu muža a tučniaka je krásny a čistý. Výrazné je v knihe posolstvo, aby sme si chránili planétu a všetko čo je na nej živé aj neživé. Odporúčam prečítať.