Tichý výkrik

Angela Marsonsová

SVK Slovensky IKAR2016/07

Kniha: Tichý výkrik - Angela Marsonsová
Katalógové číslo: 264955 viac »
Séria kníh: Prípady Kim Stoneovej
Prípady Kim Stoneovej
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Tichý výkrik

Záhadné a násilné vraždy, zdanlivo nesúvisiace okolnosti, tiene minulosti...

Tým všetkým tento naozaj strhujúci triler oplýva vrchovato.

Na začiatku príbehu stojí päť ľudí okolo plytkého hrobu a nad telom nevinnej obete uzavrú temnú dohodu – nikto sa nikdy nesmie nič dozvedieť. Lenže o desať rokov je brutálne zavraždená prvá žena z tejto pätice, po nej nasleduje ďalší člen a tretí unikne smrti iba o vlások. Počet zavraždených však stále pribúda.

Vyšetrovaním týchto krvavých zločinov je poverená detektívka Kim Stoneová, ktorá sleduje a preveruje všetky stopy, ale zdá sa, že jej psychopatický protihráč je vždy o krok popredu. Keď však objavia ľudské pozostatky na pozemku, kde stojí zhorenisko bývalého domova pre opustené dievčatá, začínajú jednotlivé dieliky skladačky do seba zapadať. Asi sa tu pred rokmi stalo niečo, čo so súčasnými vraždami súvisí. Kim je rozhodnutá šialeného vraha zastaviť skôr, ako udrie znova.

Napínavý a miestami šokujúci dej, ktorého naozajstným protagonistom je strach, nenávisť a ľudská zloba, sa odvíja v niekoľkých časových rovinách a z pohľadu viacerých postáv, posadnutých démonmi minulosti.

Z anglického originálu Silent Scream (StoryFireLtd., United Kingdom, 2015) preložila Martina Šturcelová.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
264955
Názov
Tichý výkrik
EAN/ISBN
9788055148441
Forma
Viazaná
Autor
Angela Marsonsová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016/07
Rozsah
376
Rozmer
125×200 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.5 z 5.0
5
200.0%
(1)
4
200.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Dominik 4 z 5
26.07.2016 22:34:34

Hneď na úvod musím povedať, že si autorka pre svoju knihu vybrala pomerne zaujímavú a netradičnú tému. Za hlavnú prednosť Tichého výkriku považujem krátke kapitoly, ktoré neustále posúvali príbeh dopredu a ktoré ma nútili čítať ďalej. Takisto je to aj netradičný štýl, ktorý autorka zvolila pri písaní spomínanej knihy. Práve vďaka nemu vo mne Tichý výkrik zanechal zvláštny dojem. Neraz som sa totiž pristihol pri rozmýšľaní nad páchateľom chladnokrvných zločinov a snažil som sa nájsť spojitosti medzi jednotlivými obeťami. Musím sa ale priznať, že som sa v dejovej línii niekoľkokrát zamotal a z času na čas sa mi stalo, že som nevedel prepojiť súvislosti, ktoré sa v knihe stali. Musel som sa preto vrátiť späť, čo môže niektorým čitateľom mierne prekážať. Aj napriek tomu, že je štýl Angely Marsonovej zaujímavý a jej dielo sa číta pomerne rýchlo a plynulo, musím súhlasiť s niektorými kritikmi, ktorým prišli postupy detektívky Stonovej nezvyčajné. V podobnej problematike sa síce často nepohybujem, no z predošlých kníh viem, že mohla autorka predsa len zvoliť trochu iný prístup, ktorý by na čitateľov pôsobil reálnejším dojmom. Ako som už spomínal, kniha má zopár nedostatkov, ktoré budú prekážať najmä náročnejším čitateľom. Pre bežných fanúšikov mrazivých príbehov môže byť kniha veľmi príjemným čítaním, ktoré vám spríjemní voľné letné dni. Hádam si román užijete... :-)


Zuzana 5 z 5
29.11.2017 13:48:54

Na túto autorku som natrafila náhodne, len zo zvedavosti som si objednala uvedenú knihu a bola som veľmi príjemne prekvapená. Kniha sa čítala veľmi dobre, dej stále napredoval, hoci pre niekoho môže byť trochu nezaujímavé a možno náročné sa dejovo vracať do minulosti jednotlivých postáv a samotného deja. Temné pozadie minulosti však výborne dotváralo samotný dej. Autorka až do samého konca necháva čitateľa v napätí. Skvelé čítanie....