Norimberské zákony

Hitlerovy zákony XIII

CZE Česky Bodyart Press s.r.o.2014/12

Kniha: Norimberské zákony - Hitlerovy zákony XIII
Katalógové číslo: 237515 viac »
Ušetríte až 1,44 € z bežnej ceny 5,45
A navyše získate 4 vernostné body
4,01
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Norimberské zákony

Hitlerovy zákony XIII

Obecně nejznámějšími zákony, které omezují základní práva a svobody židů, jsou tzv. Norimberské zákony, které byly hromadně vyhlášeny na Říšském sněmu NSDAP v Norimberku dne 15. září 1935.

Jedná se o zákon o říšské vlajce (Reichsflaggengesetz), zákon o říšském občanství (Reichsbürgergesetz) a zákon o ochraně německé krve a německé cti (Gesetz zum Schutze des deutschen Blutes und der deutschen Ehre).

Debaty o vzniku protižidovských zákonů se zabývala třemi hlavními body: Za prvé bylo nezbytností zbavit židy občanských práv. Druhým bodem bylo zneuctění židovské rasy (Rassenschande), pod čímž si představuji veškerá omezení židů na veřejnosti jako například zákaz jezdit hromadnou dopravou, navštěvovat biografy, nakupovat s ostatními občany v obchodech apod. a dále ničení židovských památek a samozřejmě i potupné označení židů formou nošení židovské hvězdy, přidání jména Israel a Sara atd. Pod zneuctění židovské rasy je rovněž nutno podřadit i zákaz židovských a smíšených manželství a otázka pohlavního styku mezi árijci a židy. Třetím bodem, který byl podle nacistů nezbytný při tvorbě zákonů, byl bojkot židovských firem.

 

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
237515
Názov
Norimberské zákony
Podnázov
Hitlerovy zákony XIII
EAN/ISBN
9788087525296
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2014/12
Rozmer
149×212×10 mm
Hmotnosť
0,15
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
26%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Norimberské zákony zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.