Fanúšička

Rozprávanie o prvej láske, rodine a fanfiction

Rainbow Rowell

SVK Slovensky IKAR2015/05

Kniha: Fanúšička - Rozprávanie o prvej láske, rodine a fanfiction - Rainbow Rowell
Katalógové číslo: 237018 viac »
Kolekcia titulov: PREKVAPČO

PREKVAPČO

Špeciálna akcia s názvom PR€KVAPČO vás príjemne prekvapí širokou ponukou kvalitných titulov vo veľmi priaznivých cenách. Zistiť viac...
3,86

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Fanúšička

Rozprávanie o prvej láske, rodine a fanfiction

Cath je fanúšička seriálového hrdinu Simona Snowa. Jasné, celý svet zbožňuje Simona Snowa... Ale Cath je fanúšičkou celý svoj život a je v tom fakt dobrá. So sestrou dvojčaťom Wren sa ešte ako deti ukryli v Simonovom svete a pomohlo im to zvládnuť matkin odchod. Čítanie. Druhé čítanie. Vypisovanie na fanúšikovské fóra, písanie fanfiction, prezliekanie sa za postavy na každú filmovú premiéru. Cathina sestra už z fandomu vyrástla, ale Cath to nedokáže. Ani nechce. Obe sestry majú osemnásť a idú na výšku. Wren nečakane vyhlási, že nechce v internáte bývať s Cath, aby bola nezávislejšia. Dvojčatá sa rozdelia a Cath je vydaná napospas namosúrenej spolubývajúcej a jej očarujúcemu frajerovi. Jej profesorka si myslí, že fanfiction je koniec civilizácie, a pekný spolužiak sa chce rozprávať iba o slovách... Popri tom všetkom sa Cath ustavične bojí o milujúceho, no zraniteľného otca, ktorý ešte nikdy nezostal sám. Otázka znie: Zvládne to Cath? Dokáže to, aj keď ju Wren nebude držať za ruku? Je pripravená žiť vlastný život? A chce vôbec vykročiť vpred, ak to znamená, že musí opustiť Simona Snowa?

Z anglického originálu Fangirl (St. Martin’s Griffin, New York 2013) preložila Diana Ghaniová.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
237018
Názov
Fanúšička
Podnázov
Rozprávanie o prvej láske, rodine a fanfiction
EAN/ISBN
9788055142623
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Autor
Rainbow Rowell
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2015/05
Rozsah
400
Rozmer
145×227 mm
Hmotnosť
0,40
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
3%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.7 z 5.0
5
150.0%
(2)
4
300.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Neliss 5 z 5
25.05.2015 18:34:59

Výnimočnosť autorkinej tvorby spočíva v tom, že dokáže vymyslieť uveriteľný príbeh, vytvoriť trojrozmerné postavy a napísať milé, no nepresladené zamilované scény. Hlavná hrdinka Cath je introvertka, ktorá trávi veľa času na internete alebo písaním fanfiction. Internát, noví ľudia a vôbec, veci spojené so začiatkom života na vysokej, ju desia. Je možné, že vás niekedy bude iritovať, no faktom ostáva, že young adult žánru chýba viac hrdiniek ako je Cath. V určitých veciach som sa s ňou dokázala úplne stotožniť a verím, že nie som jediná. Cath navyše ostáva sama sebou aj po tom, čo sa do jej života zamotá láska. Skrátka, Fanúšička je jedinečný, realistický a skvele napísaný príbeh z vysokej školy popretkávaný láskou k písaniu a oddaným fandením. Nechýba v ňom ani dávka drámy či humor. Možno nenadchne všetkých, ale pre mňa je kniha hotový balzam na dušu a vrelo vám odporúčam dať jej šancu.


Dušana 4 z 5
17.04.2017 17:02:45

Autorka vytvorila zaujímavé postavy, ktoré by ste mohli bežne stretnúť na ulici, no predsa boli výnimočné. S hlavnou hrdinkov som sa dokázala stotožniť, no občas svoje introverstvo dosť preháňala. Aby som sa nešla najesť do jedálne, lebo sú tam samí cudzí ľudia? U mňa nehrozí. Levi (v preklade to tak zvláštne skloňovali) bol proste úžasný a vôbec by mi neprekážalo, keby bol v úplne každej scéne. Knižka sa číta rýchlo a ocení ju každý fanúšik, ktorý fičal/fičí napríklad na Harry Potterovi. Jediné negatívum pre mňa boli úryvky z Cathinej fanfiction, stále som mala nutkanie ich preskočiť.


Anna 5 z 5
02.07.2017 15:15:16

Skvelá knižka. Takú úžasnú knihu som už dlho nečítala.