Piata vlna

Piata vlna 1

Rick Yancey

SVK Slovensky TATRAN2014/04

Kniha: Piata vlna - Piata vlna 1 - Rick Yancey
Katalógové číslo: 226019 viac »
Séria kníh: Piata vlna
Piata vlna
Titul je zaradený v tejto sérii
12,86

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Piata vlna

Piata vlna 1

PO PRVEJ VLNE OSTALA LEN TMA. Po Druhej unikli len šťastlivci. A po Tretej sa zachránili iba nešťastníci. Po Štvrtej vlne platí jediné pravidlo: nikomu never.

Teraz sa schyľuje k Piatej vlne a na osamotenom úseku autostrády sa pred nimi snaží uniknúť Cassie. Pred bytosťami, ktoré sa iba podobajú na ľudí, potulujú sa po krajine a zabíjajú všetko okolo seba.
Pred bytosťami, ktoré rozprášili posledných obyvateľov Zeme. Až kým Cassie nestretne Evana Walkera, je presvedčená, že prežije, iba ak ostane sama. Očarujúci a záhadný Evan môže byť Cassiinou jedinou nádejou pri záchrane jej brata - ba dokonca jej samej. No Cassie si musí vybrať medzi nádejou a zúfalstvom, medzi vzdorom a porážkou, medzi životom a smrťou. Musí sa vzdať alebo postaviť na odpor.

Piata vlna je pôsobivý príbeh plný prekvapení - sme uprostred chaotického sveta, ktorý sa nazýva Zem. Ľudstvo, hoci sa hrdinsky snaží vzdorovať mimozemšťanom, má mizivé šance na prežitie.
Desivá, neošúchaná a skutočne výnimočná realita, s akou autor stvárnil príchod cudzích bytostí, pohltí každého čitateľa, takže knihu prečíta jedným dychom. Rick Yancey sa pohral so svojimi postavami a očividne ho to bavilo.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
226019
Názov
Piata vlna
Podnázov
Piata vlna 1
EAN/ISBN
9788022206846
Forma
Tvrdá, s prebalom, lesklá
Autor
Rick Yancey
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2014/04
Rozsah
376
Rozmer
147×229 mm
Hmotnosť
0,62
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
19%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.3 z 5.0
5
150.0%
(2)
4
0%
(0)
3
300.0%
(1)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Zita 5 z 5
23.07.2014 12:17:10

Na túto knihu som čítala dosť negatívnych nazorov, ale vôbec s nimi nesúhlasím. Kniha ma neskutočne bavila od začiatku až do konca! Je rozprávaná z pohľadu viacerých postáv, ktorých osudy sa zaujímavo prepletú. Neviem sa dočkať pokračovania.


Dávid 5 z 5
11.08.2014 16:19:28

Perfektné, fakt odporúčam :)


kniznicaJB 3 z 5
01.09.2015 22:20:03

K Zemi prileteli mimozemšťania. Na oblohe visela ich materská loď ako zelené oko. Ľudia si pod vplyvom filmov predstavovali stretnutie, priateľstvo, mimozemské technológie, ktoré ich pohnú dopredu... Ale nič z toho nebolo. Žiadny kontakt, ani jeho náznak, Nič. Len zelené žiariace oko nad hlavami. A v jeden deň sa to stalo. Prišla elektromagnetická vlna, ktorá obehla zemeguľu. Vypadla elektrika, mobilná sieť, zlyhalo satelitné spojenie, padla počítačová sieť. &pri tomto zásahu zomrelo veľa ľudí. To bola prvá vlna. Potom bol chvíľu pokoj a prišla druhá vlna. Cunami zabilo na pobrežiach milión ľudí. Tretia vlna prišla z oblohy. Vtáky rozsievali vo svojich výkaloch vírusy, ktoré ľudí rozkladali zvnútra. Ľudská rasa bola zdecimovaná a tí čo zostali prežívali v táboroch, Zem bola zničená. Štvrtá vlna - prišli tlmiči. Strelci . mimozemšťania v telách ľudí, ktorí lovili ľudí. Všetci čakali piatu vlnu. Nevedeli kedy príde, ani ako bude vyzerať. A v tomto svete dievča Cassie, ktorá s otcom a bratom bývajú v jednom z táborov, je svedkom toho, ako vojaci, ktorí majú pomáhať, jej zabijú otca a odvlečú malého, 5 ročného brata. Sľúbi mu, že určite ho nájde a budú opäť spolu. Nechápe veľa vecí, nechápe súvislosti, vie len jedno. Môže sa poľahnúť len sama na seba. A tak sa ho vyberie hľadať. V pätách má však tlmiča, ktorý ju postrelí. Ale aj zachráni. Pri jej sledovaní sa Evan Walker (tlmič) do nej zamiluje. Vylieči ju zo zranení a pomáha jej prežiť. Ona mu chce veľmi veriť, ale niektoré veci jej na ňom nesedia. Medzitým jej brata Sama pripravujú v tábore na rolu neľútostného vojaka – zabijaka, ktorý má za úlohu ničiť mimozemšťanov. Jednotke, kde ho pridelia, velí Ben, do ktorého bola Cassie tajne zamilovaná, keď ešte niekedy veľmi dávno chodili do školy. Neľútostný výcvik a to, ako zaobchádzajú s malým Samom nedá Benovi pokoj. Pri akcii na ostro zistí, že všetko čo im vraveli a čomu mali veriť je klamstvo. Mimozemšťania ich zneužili na to, aby zabíjali ľudí, ktorí prežili. Oni mali byť tou piatou vlnou. A tak sa Ben vzbúri, ale chce sa vrátiť po Sama, ktorému to sľúbil. Cesta Cassie aj Bena tak vedie do jedného miesta a ženie ich oboch daný sľub. Podarí sa im dostať medzi mimozemšťanov a zachrániť Sama? Čo sa stane s Evanom, ktorý je vlastne mimozemšťanom, lebo ten si musí vybrať, kým chce vlastne byť. Príbeh detí, ktoré museli predčasne dospieť a čeliť smrti a nebezpečenstvu, ktoré bolo veľmi dobre skryté. Príbeh tvrdohlavého dievčaťa, ktoré chce za každú cenu, aj cenu svojho života splniť sľub, ktorý dalo bratovi. V knihe sú pekne opísané vnútorné myšlienkové pochody, súkromné vzbury, výhry aj prehry Cassie aj Bena. Jej putovanie zničenou krajinou posiatou mŕtvolami aj jeho neľudský výcvik v tábore. Ani jedno z toho ich nezlomilo a zostali ľuďmi. Čo ich vlastne aj zachránilo. Knihe nemožno uprieť originálny nápad. Občas mi vadilo ako bola písaná. Najmä jej prvá polovica. Ale druhá to potom napravila.


Lol
30.06.2016 15:58:30

Dobrý deň neviete mi niekto povedať či je to originálna kniha alebo skrátená podľa filmu. Ďakujem


to Lol
01.07.2016 07:31:59

Je to originál kniha s filmovou obálkou, Super!