Serafína: Skrytá tvár

Rachel Hartman

SVK Slovensky FRAGMENT2013/10

Kniha: Serafína: Skrytá tvár - Rachel Hartman
Katalógové číslo: 203044 viac »
Séria kníh: Serafína
Serafína
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Serafína: Skrytá tvár

V krajine zvanej Goredd žijú už po štyri desaťročia ľudia a draci v mieri. Po tajomnej smrti ľudského princa je však prímerie ohrozené. Podarí sa Serafíne, ktorá pred svetom skrýva svoje životné tajomstvo, odhaliť skutočného vraha?

"Neobyčajne napísaný príbeh o vierohodných postavách a tých najzaujímavejších drakoch, s akými som sa za dlhý čas vo svete fantasy stretol. Pôsobivý debut; nemôžem sa dočkať, čo ďalšie Rachel Hartman napíše." (Christopher Paolini, autor bestselleru Eragon, New York Times)

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
203044
Názov
Serafína: Skrytá tvár
EAN/ISBN
9788080897796
Forma
Pevná väzba
Autor
Rachel Hartman
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013/10
Edícia
Fantastika
Rozsah
356
Rozmer
145×210
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
3.3 z 5.0
5
300.0%
(1)
4
0%
(0)
3
300.0%
(1)
2
300.0%
(1)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Evelin 5 z 5
04.11.2013 18:37:37

Tak toto bola naozaj premyslená kniha. Autorka vytvorila čisto nový svet, spolunažívanie drakov a ľudí. Máte tu kráľovstvo Goredd, kde sa autorka nebála použiť to zastaralejšie volakedajšie poňatie kráľovstiev, nebála sa zasnúbiť bratranca so sesternicou, priložiť rytierov a hlavne drakov. Dokonca spomenula aj záchod a iné potreby, ktorým sa väčšina autorov vyhýba a radšej nevysvetľuje. Aj keď sa s členmi kráľovského rodu muselo rozprávať s úctou, autorka urobila voľnejšie princípy a nebolo všetko rozdelené podľa krvi a postavenia. Mala som pocit, že sa človek baví s človekom, či už to bol drak, polodrak alebo princ či princezná. Napriek tomu sú tu druhové odlíšenia a nenávisť. Pôsobilo to na mňa prirodzene. Autorka ma milo prekvapila svojou fantáziou, vytvorila si nové slová a pomenovania a priložila aj ich vysvetlenie na koniec knihy. Všetky prvky krásne premyslela a podarilo sa jej do toho zasadiť zaujímavú zápletku. Jej riešenie si rozkúskovala a pritom odhalila fakty a históriu ako aj Serafíninu minulosť. Postavy mi boli sympatické a každá bola niečím zaujímavá. Niektoré som si okamžite zamilovala, iné hneď odsúdila, niektoré zaberali iba nedôležitý priestor pre dialógy, o iných som si nevedela utvoriť jednotný názor. Serafína sa mi veľmi páčila, mala svoje zásady a výchovu, no rozhodovala sa aj impulzívne a niekedy ani netušila, čo robí. Jej pocity som vnímala ako svoje a chápala som každú jej myšlienku. Na začiatku som nepochopila tú jej záhradu v mysli a ťažko som sa orientovala aj v postavách, ale čisto nový svet som potom pochopila a vedela som si každého rozdeliť. Autorka všetko pekne postupne premyslela a aj zopakovala tak, aby som sa u toho nenudila a vnímala každé slovo. Princ sa mi pomaličky predstavoval a zaujal ma. Knihe chýba nejaký ten väčší humor, tak možno preto to na mňa pôsobilo tak vážnejšie, čomu dopomohlo aj vyzdvihnutie hudby. Je to veľmi zvláštny a zaujímavý príbeh. Má iskru a silnú hrdinku, ktorá to ťahá. Akciu nájdete na konci a tá bola nádherná a dokonale som si ju vedela vyfantazírovať v mysli. Romantická línia bola, no ťahala sa tak pomaličky a nenápadne, že na konci ma úplne dojala a stačilo pár slov. Obdivujem autorku, že dokázala vytvoriť niečo tak zaujímavé a elegantné. Knihu si určite zamilujete a ja ju rozhodne odporúčam. Konečne niečo poriadne s drakmi, čo predčilo moje očakávania.


nicoll_a 3 z 5
20.11.2013 18:17:13

Táto kniha bola príjemným čítaním. Celý svet bol zaujímavo vymyslený a hlavná hrdinka bola fajn. Len mi to prišlo troška rozprávkové a miestami nereálne. Hlavne scény s kráľovskou rodinou. Prišlo mi troška zvláštne, že by boli takí otvorení a priateľskí k "obyčajnej" učiteľke hudby. A romantická linka ma tiež príliš neoslovila a kde sa tá láska vzala, mi ostalo záhadou. Páčilo sa mi hlavne to, ako mali draci problémy s ľudskými emóciami, keď boli saarmi, to mi prišlo dosť presvedčivé. Bolo to zaujímavé čítanie a som zvedavá, aké bude pokračovanie.


Lirity Lilith Ouida 2 z 5
19.05.2014 21:25:22

Podla hodnotenia som čakala viac. Kniha bola pre mňa dosť sklamaním. Bola dosť ťažká na čítanie a musela som sa do toho dosť nútiť, čo sa mi predtým nestalo :( Dejová línia je pomerne jednoduchá. Draci, ktorí sa vedia premeniť do ľudskej podoby a mať deti s človekom. Takže sa mi zdala dosť nereálna.