Rukopis z Akkry

Paulo Coelho

SVK Slovensky IKAR2013/02

Kniha: Rukopis z Akkry - Paulo Coelho
Katalógové číslo: 190644 viac »
7,01

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Rukopis z Akkry

Ktoré hodnoty zostávajú, keď je všetko zničené? Je 14. júl 1099. Kým sa Jeruzalem pripravuje na vpád križiakov, Grék známy pod menom Kopta zvolá v meste stretnutie starých aj mladých, mužov aj žien. Kresťania, židia aj moslimovia, ktorí sa zídu na námestí, sú presvedčení, že si vypočujú prednášku, ako sa pripraviť na boj, Kopta im však chce povedať čosi iné. Všetko naznačuje, že stoja pred porážkou, no Grék ich nabáda, aby v každodennom živote nachádzali múdrosť, akou odpovedá na výzvy a ťažkosti. Verí, že skutočné poznanie je ukryté v prežitých láskach, utrpených stratách, vo chvíľach beznádeje i víťazstiev a v každodennom spolunažívaní s nevyhnutnosťou smrti. Rukopis z Akkry Paula Coelha nás pozýva zamyslieť sa nad našimi zásadami a ľudskosťou. Z portugalského originálu Manuscrito encontrado em Accra preložila Jana Marceliová.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
190644
Názov
Rukopis z Akkry
EAN/ISBN
9788055133010
Forma
Viazaná
Autor
Paulo Coelho
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013/02
Rozsah
144
Rozmer
125×200
Hmotnosť
0,22
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%
Súbory na stiahnutie...

Máme pre vás pár dokumentov (PDF), ktoré nám poskytol vydavateľ. Najčastejšie to býva obsah knihy alebo ukážková kapitola

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(4)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Casion 5 z 5
18.04.2013 11:19:22

Skvelé dielo s krásnymi myšlienkami. Osobne mi často krát pozdvihlo náladu a okrem pútavého deja sa mi páči aj postava Gréka. Vzdelaný, múdry s veľmi zaujímavými názormi vhodnými aj do dnešnej doby. Rozhodne všetkým túto knihu odporúčam.


Rudolf 5 z 5
22.04.2013 06:41:33

Coelho je tiež dobrý autor a toto je skvele dielo


Clau 5 z 5
16.06.2013 16:03:52

ako všetky knihy od neho,tak aj táto je skvelá. je moja najobľúbenejšia po Alchymistovi. trošku mi pripomína knihu od Chalíla Džibrána a jeho Prorok, pretože v oboch prípadoch hovorí človek, ktorého Boh obdaril múdrosťou a hovorí k ľudom, k davu a rozdáva tzv. múdre rady a delí sa s ostatnými o vzácne myšlienky.


Richard 5 z 5
27.11.2013 21:23:01

Rukopis z Akkry bol mojou prvou skúsenosťou s pánom Coelhom. Priznám sa, že som si ju objednal najmä preto, lebo je veľmi tenká a v prípade, že by ma nebavila, tak by som sa nemusel premáhať ju dočítať dokonca príliš dlho. Opak bol však pravdou. Už od prvej strany ma knižka veľmi chytila. Dozvedáme sa, čo sa deje, kedy sa to deje a ako sa len dá, zoznamujeme sa s hlavným hrdinom Grékom. Kniha sama o sebe nemá dej. Jedná sa, aspoň podľa môjho názoru, o veľmi silné a bravúrne napísané filozofické dielo, ktoré je bohaté na krásne myšlienky nad ktorými sa neraz zamyslíte. Jednotlive kapitolky sú zamerané na múdrosti, rady do života od samotného Gréka - rečníka, ktorý dohovára do duše všetkým naokolo. Najviac sa mi páčili dve a síce o láske a sexe. Nehovorím, že iné nestáli zato. Kniha má aj prázdne "oddychové" strany a vďaka ním ani neviete, ako rýchlo preletíte celou knižkou. Mne osobne dal Rukopis z Akkry veľa pekných myšlienok a možno aj práve vy sa budete cítiť po prečítaní múdrejší nielen v oblasti čo ste sa naučili v škole, ale múdrejší vo svojich vzťahoch a ľudských hodnotách.