Čas hrdinov Antológia slovenskej fantasy

Čas hrdinov I

Juraj Červenák Zuska Stožická

SVK Slovensky Artis Omnis2012/09

Kniha: Čas hrdinov Antológia slovenskej fantasy - Čas hrdinov I - Juraj Červenák, Zuska Stožická
Katalógové číslo: 190405 viac »
Séria kníh: Čas hrdinov
Čas hrdinov
Titul je zaradený v tejto sérii
9,86

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Čas hrdinov Antológia slovenskej fantasy

Čas hrdinov I

V prvom reprezentatívnom výbere slovenskej fantasy ožívajú pradávne aj moderné mýty. Besi, starí bohovia, černokňažníci, dokonca i sama Smrť budú spoločne s vami putovať po stopách hrdinov minulosti i súčasnosti. O to sa postarali autorky a autori slovenskej fantasy: Juraj Červenák, Zuska Stožická, Jaroslav Lupečka, Dušan D. Fabian, Lívia Hlavačková, Jozef Girovský, Marja Holecyová, Lucia Droppová, Marek Eliáš, Soňa Lantajová, Rastislav Weber, Martina Pilcerová, Michal Spáda a Alexandra Pavelková, ktorá spolu s Martinom Králikom výber aj zostavila.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
190405
Názov
Čas hrdinov Antológia slovenskej fantasy
Podnázov
Čas hrdinov I
EAN/ISBN
9788089341382
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Juraj Červenák, Zuska Stožická
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2012/09
Edícia
Margo
Rozsah
316
Rozmer
120×200×25 mm
Hmotnosť
0,49
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
24%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
2.5 z 5.0
5
0%
(0)
4
400.0%
(1)
3
400.0%
(1)
2
400.0%
(1)
1
400.0%
(1)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Veronika 1 z 5
22.02.2013 15:40:56

Antológia slovenskej fantasy od Martina Králika a Alexandry Pavelkovej osloví tri typy čitateľov. Dva z nich pozitívne, jeden negatívne. Ak prebývate medzi čitateľmi nenáročnými, ktorým nielen klasické žáner, ale aj žánre novodobé, veľa nehovoria, a ani tá kvalita knižného výrobku nepredstavuje meradlo, podľa ktorého by ste svoje investície prehodnocovali, desať domácich autorov a aj hádam autorov vám do istej miery, asi tak na 79,99%, zaimponuje. A ak iba radi čítate, predovšetkým to naše, bez ohľadu na to, že niekde tam vonku, za hranicami našej predstavivosti, existuje svet ešte oveľa viac fantastickejší, Čas hrdinov vychválite do nebies. Samozrejme, tých rýdzo slovensky fantastických. Ak zhodou okolností patríte do skupiny čitateľov, ktorej fantastický žáner nie je pojmom neznámym a naveľa sa v ňom viete aj seriózne orientovať, výber toho najlepšieho, čo nám slovenská literárna scéna v tomto konkrétnom prípade ponúka, vám za tých pár eur úsmev na tvári nevyčaruje.


Mišo 4 z 5
28.08.2013 12:03:47

dobra slovenska klasika


Casion 3 z 5
13.10.2014 20:06:30

Chválim nápad urobiť takúto knihu obsahujúcu príbehy od viacerých, možno i menej známych slovenských autorov. Dostala som sa k zaujímavým menám. Niektoré príbehy mi prišli trošku slabšie, ale možno záleží aj od uhlu pohľadu a od toho čo komu sedí. Celkovo to je dobrá kniha, nie je priamo výborná, ale som rada, že som si ju prečítala.


Fantasy-svet.net 2 z 5
18.11.2015 19:57:50

Pokiaľ by sme mali hovoriť o aktuálnosti Času hrdinov, zrejme by sme nezašli ďalej ako pár rokov do minulosti. A to priamo k tým príjemným a hádam aj ihravým spomienkam na literárny debut toho či oného autora, pretože zbierka ako taká neobsahuje v sebe (v drvivej väčšine), bohužiaľ, texty, úryvky, útržky či „príbehy“ nové, do tejto chvíle ešte nikde nepublikované. Rovnako málo prekvapivá bude pre vás i úzkoprsá snaha o ohraničenie témy, motívu, pointy, hrdinov (aj antihrdinov), tvorov, svetov, relikvií či zbraní, ktorá zďaleka nedokáže, a vyzerá to tak, že ani veľmi nechce, prekročiť svoju slovenskú všednosť a naplno sa oddať farebným zákutiam fantastického žánra. Minimálne ten je, zdá sa, pre nás stále mladým a letmo prebádaným, takže čokoľvek, čo v sebe bude obsahovať aspoň nejakú tú kúzelnú líniu základnej fantastickej stereotypnosti, hoci aj jednoducho spracovanej, bude bezmyšlienkovite kvalitné. A to bez ohľadu na to, akým plastickým žánrom fantastika v skutočnosti je. Aj z tohto dôvodu (zďaleka nie jediného) sa nedá od antológie slovenskej fantastiky „niečo“ očakávať, aj keď oku lahodiaca obálka by možno stála za to, aby sa o ňu pár polonahých barbarov pobilo až na smrť. (Veronika Inglotová / Fantasy-svet.net)