Kruh

Kniha: Kruh - Kruh I. - Sara B. Elfgrenová, Mats Strandberg
Katalógové číslo: 190210 viac »
Séria kníh: Kruh
Kruh
Titul je zaradený v tejto sérii
10,30

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Kruh

Kruh I.

Apokalypsa začína v Bergslagene.

Engelfors. Anjelské bystriny. Pekné meno, spustnuté mesto. Uprostred ničoho, obklopené hlbokými lesmi, v ktorých ľudia neraz zablúdili a už sa nikdy nenašli. Raz v noci, keď sa mesiac sfarbí na krvavočerveno, sa v zrušenom zábavnom parku ocitne šesť dievčat. Nemajú nič spoločné. Nevedia, ako sa tam dostali ani prečo tam prišli. Čoskoro však pochopia, že ak chcú prežiť, musia spolupracovať.
 

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
190210
Názov
Kruh
Podnázov
Kruh I.
EAN/ISBN
9788081420092
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Autor
Sara B. Elfgrenová, Mats Strandberg
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2012/09
Edícia
Fortuna Teen
Rozsah
528
Rozmer
158×215×40 mm
Hmotnosť
0,64
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
20%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Čakala na odpoveď, no on nevedel, čo povedať. Nech by povedalčokoľvek, nič by ju neuspokojilo. Namiesto toho hľadel na svojeruky. Boli také bledé, že pod ostrým svetlom žiarivky si videl každú žilku.

„Elias?“

Ako len dokáže zniesť prácu v tejto malej miestnosti, so všetkýmitými zakladačmi, s unavenými, zvädnutými rastlinami a s výhľadomna školské parkovisko? Ako len dokáže zniesť sama seba?

„Môžete mi vysvetliť, čo ste tým mysleli?“ naliehala.

Elias zdvihol pohľad a zaostril na riaditeľku. Jasné, že to dokáže.Ľudia ako ona zapadnú do tohto sveta celkom prirodzene. Robili vždy to, čo sa považovalo za normálne a čo sa od nich očakávalo.Predovšetkým boli presvedčení, že vedia vyriešiť akýkoľvek problém. Riešenie číslo jeden: Prispôsob sa a dodržiavaj pravidlá. Akoriaditeľka gymnázia bola Adriana Lopezová kráľovnou celého sveta, ktorý sa zakladal na tejto flozofi.

„Vaša situácia ma nesmierne znepokojuje,“ povedala. Elias si však všimol, že v skutočnosti nie je znepokojená, ale skôr nahnevaná naňho, lebo sa nedokáže vzchopiť. „Ešte neprešli ani tri týždneod začiatku polroka a vy už máte vymeškaných päťdesiat percenthodín. Riešim to s vami, pretože nechcem, aby ste celkom stratilipevnú pôdu pod nohami.

“Elias si predstavil Linnéu. Zvyčajne mu to pomáhalo, no teraz si vybavil len to, ako na seba v noci kričali. Keď si spomenul na jej slzy pocítil bolesť. Nevedel ju utešiť, lebo on to celé spôsobil. Možno hoteraz nenávidí.

Linnéa držala jeho temnotu na uzde. Vďaka nej sa bránil svojim formám úniku. Myšlienkam na žiletku, ktorá mu na chvíľu pomáhala prekonať úzkosť. Huleniu, vďaka ktorému na ňu zabúdal.Včera však už tomu nevládal vzdorovať a Linnéa to, samozrejme,odhalila. A teraz ho možno nenávidí.

„Tu na gymnáziu je to iné,“ pokračovala kráľovná. „Máte väčšiuslobodu, no musíte k nej pristupovať zodpovedne. Nikto vám s týmnepomôže. Závisí iba od vás, ako bude vyzerať zvyšok vášho života. Tu sa rozhodne o celej vašej budúcnosti. Chcete ju zahodiť?“

Elias takmer vyprskol do smiechu. Fakt verí tým sračkám? Nevidí v ňom ľudskú bytosť, iba ďalšieho študenta, ktorý trochu vybočil z cesty. Predsa nemôže mať problémy, ktoré by sa nedali zdôvodniť pubertou a hormónmi! Jediné, čo pomáha, sú pevné pravidlá jasne stanovené hranice.

„Čochvíľa sú tu maturity.“

Akosi to z neho vykĺzlo. Riaditeľka zovrela pery.

„Aj maturita si vyžaduje študijné návyky.“

Elias si povzdychol. Toto stretnutie podľa neho trvalo už pridlho.

„Viem,“ povedal bez toho, aby sa ich pohľady stretli. „Naozajto nechcem zbabrať. Myslel som si, že gymnázium bude pre mňaznamenať nový začiatok. Bolo to však ťažšie, ako som si myslel...Za ostatnými veľmi zaostávam, no zvládnem to.

“Riaditeľka sa zdala prekvapená. Potom sa jej na tvári rozlialúsmev – bol to prvý prirodzený úsmev od začiatku ich stretnutia.Elias povedal presne to, čo chcela počuť.

„Dobre,“ uspokojila sa. „Uvidíte, že keď sa rozhodnete vzchopiť sa, potom to už pôjde samo.“

Naklonila sa dopredu, z Eliasovho čierneho pulóvra vzala vlasa otáčala ho medzi prstami. Leskol sa na slnku, ktoré sem svietilo cez okno. Pri korienku bol vlas o čosi svetlejší – bola to asi centi-metrová časť jeho prirodzenej farby vlasov. Adriana Lopezová naň fascinovane hľadela a Elias nadobudol bláznivý pocit, že si ho strčído úst a začne ho žuť.

Všimla si jeho pohľad a opatrne vložila vlas do koša.

„Prepáčte, som tak trochu pedantka,“ zdôvodnila svoje konanie.

Elias nevedel, čo by jej na to mal povedať, a preto sa usmial spôsobom, ktorý mohol značiť čokoľvek.

„Myslím si, že nadnes to môžeme ukončiť,“ dodala riaditeľka.

Elias sa postavil a vyšiel z miestnosti. Dvere sa však za ním nezavreli dobre, a preto sa otočil, že ich privrie. Naskytol sa mu zaujímavý pohľad.

Riaditeľka sa skláňala nad košom a svojimi dlhými prstami z neho niečo vylovila. To niečo vložila do obálky, ktorú zalepila.

Elias zostal stáť. Nebol si istý tým, čo vlastne videl. Už neveril svojim vlastným zmyslom, najmä nie po posledných dňoch. Keby to nebolo také nepochopiteľné, myslel by si, že to niečo bol vlas, ktorý vzala z jeho pulóvra.

V tej chvíli sa naňho pozrela. Pohľad jej na okamih stvrdol, potom sa však donútila do úsmevu.

„Ešte niečo?“ opýtala sa.

„Nie,“ zamrmlal Elias a pribuchol dvere.

Keď sa s kliknutím zavreli, pocítil nenáležitú ľahkosť, akoby sapráve vymanil z ohrozenia života.

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.5 z 5.0
5
200.0%
(3)
4
200.0%
(3)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Zita 5 z 5
21.02.2013 13:24:18

Na začiatku mi chvíľu trvalo kým som si zvykla to striedanie rozprávania z pohľadu vždy inej postavy.Bolo to však plus tejto knihy.Pretože všetky hlavné postavy (5 dievčat) spoznáme a vytvoríme si na ne vlastný názor,nie názor hlavnej hrdinky.Postavy sú krásne opísané a každá je naozaj úplne iná.To sa mi na tej knihe páči najviac.Dej je rýchli,ale zaujimavý.Táto kniha ma strašne milo prekvapila.Už len čakať na pokračovanie.


Barbara 4 z 5
26.03.2013 20:07:49

od prvej strany je dej zaujimavy, ziaden nudny a zdlhavy zaciatok. opisy postav su vecne a vystizne, viete si vytvorit na kazdu jednu z nich vlastny nazor. paci sa mi, ze z tolkych postav nie je jedna hlavna hrdinka knihy, ale vsetky su rozpravackami deja zo svojho vlastneho pohladu. to pridava na originalite stylu pisania. cely dej je dynamicky, stale napreduje bez zbytocneho natahovania, az si uvedomite, ze knihu nedokazete polozit kym neprecitate dalsiu kapitolu, a potom este jednu... urcite odporucam mladsej generacii


Rudolf 5 z 5
20.04.2013 15:06:03

Vidieť, že aj švédi vedia písať vynikajúce romány.


jarka.f
22.04.2013 11:37:19

nelutujem ze som si knihu kupila... Velmi dobre napisane..... Kazda postava bola jedinecne vykreslena. Malo to atmosferu.. Na zaciatku som bola priamo vhodena do deja ziadne siahodle opisy......Prijemne davkovanie tajomna. Uz davno som v tomto style necitala nieco take dobre. 16 rocne dievcata a skola ramcuju cely pribeh..... postavy sa spravaju dospelo..... co sa mi velmi pacilo pretoze autor a autorka vynechali to strasne klise dnesnych romanov pre mladych... a predsa majstrovsky opisali spravanie dnesnej mladeze. myslienka Knihy V jednote je sila... a priatelstvo je najvacsi dar v zivote


Alexandra G. Hammerlik 4 z 5
26.04.2013 18:00:52

Komentrár je označený ako spoiler, ale chcem ho zobraziť

Mišo 5 z 5
19.08.2013 16:08:37

naj kniha na prazdniny


Nora Tank
30.08.2013 09:57:04

Naozaj neľutujem, že som si kúpila práve túto knihu. Je pútavá s dobrým dejom od ktorého sa len ťažko dá odtrhnúť. čo je na nej najlepšie je to, že je to trilógia. Odporúčam ;)


Lirity Lilith Ouida 4 z 5
03.01.2015 23:30:06

Veľmi dobrá kniha. Začiatok série ako má byť. Síce začiatok mi dal zabrať keď predstavovali hrdinky. Nejaký čas mi trvalo kým som pochopila kto je kto. No potom sa príbeh pekne rozbehol. Minoo, Anna-Karin, Rebecka, Ida,Vanessa a Linnéa, Vyvolené. Dej sa odohráva v mestečku Engelfors. Tam sa počas krvavého mesiaca šesť dievčat dozvedá že sú čarodejnice a že majú zabrániť apokalypse a zabrániť démonom vstúpiť do nášho sveta. Že práve oni sú tie ktoré majú zachrániť náš svet. Lenže nič nejde podla ich plánu a Rebecku zabijú. A oni spočiatku nevedia kto to urobil, potom však príde prekvapenie ako nečakali.