Rúhač

S. J. Parrisová

SVK Slovensky IKAR2012/12

Kniha: Rúhač - S. J. Parrisová
Katalógové číslo: 186011 viac »
Séria kníh: Giordano Bruno
Giordano Bruno
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Rúhač

Leto 1584. Fanatickí katolíci zavraždili protestantského princa Viliama Oranžského a povráva sa, že ďalšia na rade je kráľovná Alžbeta. V Londýne zavládol strach, obyvatelia utekajú pred hrozbou morovej nákazy. Giordano Bruno, kontroverzný filozof a vyzvedač, sa rozhodne zostať, no cíti, že ho niekto sleduje. Keď sa ocitne zoči-voči svojmu prenasledovateľovi, zistí, že je to žena, ktorú kedysi ľúbil. Teraz je na úteku, lebo ju obvinili z vraždy. Bruno cestuje do Canterbury, aby očistil jej meno a splnil úlohu, ktorou ho poveril Francis Walsingham. Šéf kráľovninej výzvednej služby už dlhší čas podozrieva odveké pútnické miesto z náklonnosti ku katolíckej viere a chce od Bruna, aby odhalil zámery nepriateľov. Keď však náš hrdina začne pátrať po skutočnom vrahovi, vír udalostí ho zatiahne do centra sprisahaneckých plánov v najposvätnejšej anglickej svätyni... Z anglického originálu Sacrilege (HarperCollinsPublishers, Londýn 2011) preložil Milan Kopecký.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
186011
Názov
Rúhač
EAN/ISBN
9788055131122
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
S. J. Parrisová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2012/12
Rozsah
352
Rozmer
145×227
Hmotnosť
0,48
Stav
Nedostupné
Zľava
0%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Počas niekoľkých ranných hodín som sa prehadzoval v spánku, snívalo sa mi, že ma z tmavej hrobky dočahujú ruky kostlivcov s poslednými zvyškami zhnitého mäsa a chcú ma chytiť za šaty. Napokon ma jeden z nich schmatol za plece a začal mnou lomcovať, do tváre mi vial odporný smradľavý studený vzduch z krypty, a keď som to už nemohol vydržať, prestrašene som skríkol a zobudil som sa. Hľadel som do tváre strážnika Edmontona. Spod ryšavých fúzikov mu ranný dych páchol cibuľou a pivom.
„Vstaňte,“ prikázal mi.
Skúsil som si sadnúť, nočné výčiny mi udreli do hlavy ako úder päsťou. Naklonil som sa dopredu a pomaly som dýchal, aby som získal stratenú rovnováhu.
„Čo tu robíte?“ opýtal sa ma tým istým úsečným tónom.
„Spím,“ odvetil som. „Teda – spal som.“
„Tak môžete vstávať. Ste zatknutý.“
„Prosím?“ Zdvihol som sa a bolestivo som sa mykol, keď som preniesol váhu na poranenú ruku. Na myseľ mi prišla živá spomienka na zakrvavenú tvár Nicka Kingsleyho. „Spať v stajni je protizákonné?“

Súbory na stiahnutie...

Máme pre vás pár dokumentov (PDF), ktoré nám poskytol vydavateľ. Najčastejšie to býva obsah knihy alebo ukážková kapitola

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(3)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Rudolf 5 z 5
21.04.2013 14:08:47

Konce trilógii zvyknú byť úžasné. Ani táto nesklamala.


Mišo 5 z 5
21.08.2013 14:01:14

dobry koniec. dufam, ze autorka este nieco napise