Štatistická pravdepodobnosť lásky na prvý pohľad

Jennifer E. Smithová

SVK Slovensky IKAR2012/06

Kniha: Štatistická pravdepodobnosť lásky na prvý pohľad - Jennifer E. Smithová
Katalógové číslo: 167125 viac »
7,90

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Štatistická pravdepodobnosť lásky na prvý pohľad

Hadley má sedemnásť rokov. Chýbali jej len štyri minúty, aby stihla lietadlo do Londýna. Mala ísť na sobáš svojho otca so ženou, ktorú ešte nespoznala, no už ju nenávidí. Keď na letisku v New Yorku čaká na najbližšie lietadlo, stretne Oliviera, ktorý študuje v Spojených štátoch. Zapáči sa jej, až veľmi, no keď prídu v Londýne na colnicu, každý sa poberie svojou cestou. Cesty osudu sú však nevyspytateľné. Román Jennifer E. Smithovej zachytáva iba dvadsaťštyrihodinový úsek zo života tínedžerky Hadley, na konci ktorého sa znovu potvrdí stará dobrá pravda, že láska býva často hneď za rohom a prichádza vo chvíli, keď ju človek najmenej očakáva. Autorka však nepodáva banálny príbeh o dievčati zmietanom pochybnosťami o sebe samej a o svojom vzťahu k nečakane rozpadnutému manželstvu rodičov, naopak, je to príbeh o magickej sile osudu a schopnosti človeka prijať nepredvídateľný chod vecí tohto sveta, či už ide o dramatickú stratu ilúzii, alebo o nečakané citové prebudenie. Autorka prejavuje hlboké pochopenie pre citový zmätok dospievajúceho dievčaťa, ktoré napokon dokáže otvoriť srdce nielen svojej prvej veľkej láske, ale prijať doň znovu aj zavrhnutého otca. Z anglického originálu Statistical Probability of Love at First Sight (Hachette Book Group, New York 2011) preložil Igor Otčenáš.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
167125
Názov
Štatistická pravdepodobnosť lásky na prvý pohľad
EAN/ISBN
9788055128672
Forma
Tvrdá, s prebalom, lesklá
Autor
Jennifer E. Smithová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2012/06
Rozsah
208
Rozmer
134×207
Hmotnosť
0,28
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.7 z 5.0
5
150.0%
(2)
4
300.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

jarka.f 4 z 5
17.03.2013 23:27:31

Ako to ze poznate nejakeho cloveka velmi dlho mate s nim vztah. Rozidete sa a velmi rychlo na neho zabudnete? A staci par hodin a clovek sa vam nezabudnutelne vryje do srdca. Presne to sa stalo Hadley. Oliver ju uplne ocaril aj s jeho prisernou kreslenou kacickou. Co s tym ked viete ze sa uz nikdy neuvidite. Na nalade nepridava ani fakt ze idete na svadbu svojho otca so zenou ktoru bytostne neznasate. Hadley sa s tym nevie zmierit.... "Oliver bol ako piesen, ktoru si nevie vymazat z hlavy nech sa akokolvek usilovala melodia ich stretnutia sa jej krutila dokola hlavou, ako nekonecna slucka a zakazdym to bolo prkvapujuco sladke, ako predtym nieco ako uspavanka ako hymna."


Viki 5 z 5
03.04.2013 08:00:48

Prvé čo si na tomto neobyčajnom príbehu všimnete je jeho jedinečný štýl. Už od začiatku tu nájdete zložité a bohato rozvité súvetia, kopu umeleckých prostriedkov, krátke realistické opisy, strhujúce pocity aj svižný dej. Musím tiež pochváliť preklad. Niektorý výrazy boli nepochybne zložité a rozdieli medzi americkou a normálnou angličtinou sa niekdy nedali preložiť úplne najlepšie no o to lepšie vidieť ako si na tom dali záležať. Slovom - knihu odporúčam!


L 5 z 5
26.10.2013 21:46:20

Táto kniha ma najprv zaujala názvom, potom anotáciou a nakoniec ma úplne pohltil jej príbeh. Stretnutie dvoch mladých ľudí, ktorí sa nepoznajú a nevedia o sebe nič, zmení jeden jediný let. A štyri minúty. Kto by bol povedal, že štyri minúty stačia a zmení sa váš život? Nádherný príbeh plný lásky mnohých podôb, pri ktorom som si nebola istá ako skončí. No moje prianie sa vyplnilo. Naozaj odporúčam, je perfektná.