Tancovali päť septembrov

Vladimíra Galková

SVK Slovensky Evitapress2011/10

Kniha: Tancovali päť septembrov - Vladimíra Galková
Katalógové číslo: 119322 viac »
7,49

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Tancovali päť septembrov

Evitovka Tancovali 5 septembrov vás vezme do prostredia vysokoškolákov.

Život vysokoškoláka má nesporne svoje čaro - žúry, kluby a trochu učenia. V príbehu sa stretávajú nespútaná a svojrázna Max, plachý Frankie, nadaný muzikant Slug, éterická Oona a hlavná hrdinka knihy Tancovali päť septembrov. Ich osudy sa nečakane spoja s osudmi mnohých ďalších ľudí, dokonca aj tých, ktorí na tom istom internáte žili pred viac ako štyridsiatimi rokmi...

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
119322
Názov
Tancovali päť septembrov
EAN/ISBN
9788089452361
Forma
Paperback
Autor
Vladimíra Galková
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2011/10
Edícia
Evitovky
Rozsah
336
Rozmer
110×180×30 mm
Hmotnosť
0,23
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
6%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Max sa chvíľu obzerala po farebných stromoch, mokrej tráve a dvoch rozpadnutých lavičkách, ktoré boli zvláštne umiestnené. Tak blízko oproti sebe, že cez ne človek musel preliezť, aby si na ne sadol. Potom skrivila tvár.

„Je to tu až príliš bukolické. Ale to nič. Zakopeme tú debnu tu.“ Počuť Max, ako hovorí o zakopávaní debny, ma trochu zneistilo. Ale po chvíli z nej vypadlo, že myslí schránku času, ako to ľudia volajú.

„Vieš, každý tam hodíme niečo, čo máme radi, a zakopeme to do zeme. A po sto rokoch to vykopeme a budeme nad tým strašne plakať.“

Nebol to zlý nápad. A keď som to povedala Max, ešte v ten deň všetkých obehala a nakázala im nájsť niečo, čo zakopeme. Tak sme všetci týždeň dumali nad tým, čo máme radi, čo nás asi tak najviac pripomína a čo nestálo veľa peňazí na to, aby sme to len tak hodili do škatule a zahrabali do zeme.

Na konci týždňa sme konečne kľačali okolo jamy, ktorú vykopal Slug a ktorého to skoro zabilo. Vietor nám o zátylky plieskal mokré listy a ruky sme mali od zimy celkom skrehnuté. Uvedomila som si, že presne pred rokom sme mrzli na kolotočoch a teraz niekde na kraji mesta. A vždy to spáchala Max. Čupela najbližšie k jame a otvárala škatuľu, ktorú v izbe celé poobedie vystielala igelitom.

„Ešte päť minút a môžeš ma v tej škatuli rovno pochovať,“ klepal sa Slug a fajčil jednu od druhej.

„Vážení, zišli sme sa tu...“

„Max!“

„Dobre, fajn, nahádžte to tam.“

Žiadna noblesa ani romantika. Slug šiel prvý a zmienil sa, ako dlho premýšľal, čo by mal dať do škatule. Max mu povedala, že tam mal hodiť jedno oko a z druhého si spraviť dve normálne. Nato Slug položil do škatule biele tričko. Mal ho oblečené na prvom veľkom koncerte. Na jednej strane bolo natrhnuté.

„Prvý šklbanec od fanúšičky,“ zaleskli sa mu oči.

Oona položila na jeho tričko husľový sláčik. K tomu nemusela nič dodávať. Frankie vytiahol z ruksaka svoj obľúbený otvárač na kofolu, ktorý so sebou nosil na kľúčoch prakticky nonstop, a, samozrejme, jednu kofolu.

„Možno bude zrieť ako víno a potom si dáme.“ Uložil obe veci napravo od trička a sláčika. A potom som ako v spomalenom filme videla, ako Max vyťahuje moje milované tmavozelené palčiaky a chystá sa ich vložiť do voľnej škáry naľavo od trička a sláčika.

Nechcela som narušiť posvätnosť tej chvíle, ale...

„Si normálna? To nemôžeš!“

„Každý sa vzdávame niečoho, čo nám je blízke,“ povedala pohrebným tónom a stisla mi plece.

Schmatla som rukavice a natiahla si ich na ruky.

„Len so mnou!“

Oona, Slug aj Frankie sa smiali a zuby im cvakali od zimy.

„Daj tam niečo, čo sa nám spája s tebou, Max. Tie rukavice som na tebe nikdy nevidela,“ ozvala sa Oona.

Vysvitlo, že Max neprišla na nič, čo by mohla hodiť do škatule.

„Nič také nemám, ľudia. Fakt.“

Frankie si napravil okuliare a začal menovať náramky, prstene, tisíc lakov na nechty a tak podobne a kázal jej hodiť do škatule niečo, čo má práve na sebe, nech to už môžeme zakopať.

„Trebárs uzol na tričku, určite ho máš aj teraz...“

Max si vyhrnula asi dvanásť vrstiev, kým sa dopracovala k najspodnejšiemu z tričiek, ktoré bolo, čuduj sa svete, zauzlené.

„Si dobrý,“ uškrnula sa a prv, než stihla protestovať, letel k nej vreckový nožík. O chvíľu bol uzol hodený v škatuli aj s krvavým fľakom, pretože si Max zarezala do palca.

„Boh nás ochraňuj pred klonovaním,“ zazíval Slug.

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
3.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
0%
(0)
3
100.0%
(1)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

MiCh 3 z 5
13.02.2013 10:09:51

Čakala som viac, dá sa to čítať, ale za srdce ma to nezasiahlo. Možno Vám sa bude páčiť viac.