Sophiina voľba

2. vydanie

William Styron

SVK Slovensky IKAR2011

Kniha: Sophiina voľba - 2. vydanie - William Styron
Katalógové číslo: 106512 viac »
12,54

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Sophiina voľba

2. vydanie

Nové vydanie. V románe Sophiina voľba Styron originálnym spôsobom spracúva problematiku druhej svetovej vojny, nacistických vyhladzovacích táborov i „zlaté roky“ v povojnovej Amerike. Začínajúci spisovateľ Stingo, dvadsaťdvaročný neskúsený Južan, nás zavedie do New Yorku roku 1947. V nájomnom dome v Brooklyne sa spriatelí s Nathanom, temperamentným židovským intelektuálom, a Sophiou, krásnou a krehkou poľskou katolíčkou. Stingo je svedkom ich vášnivého a deštruktívneho vzťahu a neraz musí otrasenej Sophii robiť dôverníka. Sophia pred ním postupne odkrýva svoju minulosť z predvojnového Poľska, koncentračného tábora a napokon aj svoje najväčšie tajomstvo – drastickú voľbu, ktorá ju navždy poznačila.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
106512
Názov
Sophiina voľba
Podnázov
2. vydanie
EAN/ISBN
9788055123226
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
William Styron
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2011
Rozsah
608
Rozmer
130×210×40
Hmotnosť
0,70
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
3.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
200.0%
(1)
3
0%
(0)
2
200.0%
(1)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Alexandra 2 z 5
05.02.2013 18:20:07

Priznávam sa, že ma veľmi nebavila a celý čas som čakala, kedy sa stane niečo, pre čo by som knihu už nepustila z rúk. Dalo by sa z nej napísať niekoľko kníh, autor veľký priestor venuje každej maličkosti života hlavného hrdinu. A tá samotná Sophiina voľba, o ktorej sa učíme v škole (a to jediné, čo o tejto knihe vieme bez prečítania), je rozpísaná asi v jednom odseku. Zážitky zo života Stinga neboli veľmi pútavé, škoda, že neslúžil len ako prostredník Sophiinho príbehu.


Dana 4 z 5
28.02.2014 09:15:46

Myslím, že táto kniha je ťažkým čítaním, ťažká čo do obsahu, príbehu, počtu strán, .... snáď by sa dala skrátiť a stala sa tým pre čitateľa pútavejšia, no myslím, že tak ako je napísaná - prelína sa príbeh spisovateľa, život Sophie a životy ostatných postáv /mnohokrát veľmi okrajových/ - presne tak si predstavujem Sophiin príbeh. Je to chaotické, spočiatku sú v tom lži, ktoré sa neskôr objasňujú /možno ani sama Sophia už nevie, čo je lož a čo je len rokmi a súženiami potlačovaná pravda/. Neviem si predstaviť, ako osoba, ktorá prežila to čo Sophia, sa može zaradiť po tom všetkom do "normálneho" života. Myslím, že už nikdy a nič nemohlo byť "normálne". Je nepredstaviteľné, aby jeden človek prežil toľko fyzického a psychického utrpenia, je nepredstaviteľné, že matka bola nútená urobiť "voľbu" tak, ako to musela urobiť Sophia. Celú knihu a pre nás nepredstaviteľnosť tohto príbehu a tej doby dokonale vystihuje veta: Kde bol Boh v Osvienčime? a odpoveď: A kde bol človek? Myslím, že nič viac netreba k tomu dodať.