Frank Peretti

Autor / 6 titulov

Frank Peretti (1951), USA.

Publikovaním viac ako 12 milliónov výtlačkov sa z Franka Perettiho stal fenomén, a je „hviezdou“ amerického vydavateľského neba. Románu „The Oath“ (Vydavateľstvo Word 1995) predalo viac ako pol milióna výtlačkov za prých 6 mesiacov od publikovania. „The Visitation“ (Vydavateľstvo Word 1999) bolo na prvom mieste rebríčka bestsellerov CBA po dobu štyroch mesiacov.

Peretti je rodený rozprávač. Už v detstve zvykol rozprávať rozprávky deťom z okolia. Po ukončení strednej školy sa stal hráčom na banjo v miestnej bluegrassovej kapele. Oženil sa v roku 1972, a krátko nato prešiel od koncertovania s popovou kapelou k jednoduchej kresťanskej hudbe. Neskôr študoval angličtinu, trávil čas písaním scenárov a filmovaním v UCLA (University of California, Los Angeles), a popritom pomáhal svojmu otcovi na fare na malom kostolíku. V roku 1983 sa vzdal svojej pozície pastora a začal si privyrábať na stavbách. Pri prácach na miestnej továrne na lyže začal písať „This Present Darkness“, ktorá ho neskôr katapultovala do pozornosti čitateľov.

Po viacerých odmietnutiach od vydavateľov a slabom predaji na začiatku sa kniha stala žiarivým bodom trhu kníh s tematikou spirituálnych vojen, hlavne vďaka ľudovej publicite. „This Present Darkness“ bola na zozname bestsellerov mesačníka Bookstore viac ako 8 rokov.

Perretiho dve knihy z oblasti nebeských vojen, „This Present Darkness“ (1998) a „Piercing the Darkness“ (1989), fascinovali čitateľov: celkoho sa ich predalo viac ako 3.5 milióna výtlačkov. „The Oath“ získala zlatú medailu z najlepšiu fikciu v roku 1996.

Pre deti píše Perreti sériu „The Cooper Kids Adventure“ (spolu s Tommym Nelsonom), ktorá je stále najpredávanejšou knižnou sériou s predajom viac ako 1 milión kópií. V Auguste 2000 vydal Peretti zábavné audioknihy s názvom „Wild and Wacky Totally True Bible Stories“, pričom seba situoval do roly učiteľa nedeľnej školy z videí „Visual Bible for Kids“. Perretiho prvá nebeletristická kniha, „The Wounded Spirit“ (2000), sa rýchlo stala bestesellerom. Kniha sa zaoberá „ranenými dušami“ a je opisom bolestivých zážitkov z detstva.

Frank Peretti a jeho žena, Barbara Jean, žijú na západe USA. Aj napriek náhlej popularite a sláve, Frank stále žije jednoduchý a naplnený život, je tesárom, hrá na banjo, tvorí sochy, bicykluje a chodí na túru. Je takisto nadšeným pilotom.

Kniha: Vládci temnoty - Frank Peretti

Vládci temnoty

CZE Česky 2016Frank PerettiKřesťanský životKrimi a detektívky

Vypredané

NEDOSTUPNÉ
9,41
Kniha: Střetnutí - Frank Peretti

Střetnutí

CZE Česky 2012Frank PerettiKřesťanský životKrimi a detektívky

Vypredané

NEDOSTUPNÉ
9,41
Kniha: Z temnôt - Frank Peretti

S ukážkami

Z temnôt

SVK Slovensky 2009Frank PerettiKumranTrilery

Nedostupné

NEDOSTUPNÉ
Kniha: Legenda o Annii Murphyové - Frank Peretti

Legenda o Annii Murphyové

CZE Česky 2004Frank PerettiPostilla s.r.o.Dobrodružné

Vypredané

NEDOSTUPNÉ
5,85
Kniha: Smrtící kletba Toco-Rey - Frank Peretti

Smrtící kletba Toco-Rey

CZE Česky 2003Frank PerettiPostilla s.r.o.Dobrodružné

Na dopyt

NEDOSTUPNÉ
5,85
Kniha: Tajemství pouštního kamene - Frank Peretti

Tajemství pouštního kamene

CZE Česky 2002Frank PerettiPostilla s.r.o.Dobrodružné

Vypredané

NEDOSTUPNÉ
5,85