M. J. Arlidge

Predstavujeme: M. J. Arlidge

Autor / 21 titulov

Zaradené v kategórii TrileryGBR Anglicky

Mathew Arlidge (*10. október 1974) je anglický autor kriminálnych románov, v ktorých je vyšetrovateľkou Helen Graceová a tiež pracuje pre televíziu.

Mathew Arlidge sa narodil v Londýne ako najmladší zo štyroch súrodencov. Vyrastal v štvrti Hampstead, Severný Londýn. Vo veku 7 - 18 rokov navštevoval University College School. Pred štúdiom na univerzite sa rozhodol pre cestovanie. Cestoval veľa a tiež vyučoval na škole v južnej Indii. Navštívil aj Singapúr a Austráliu. Po návrate do Spojeného kráľovstva študoval Anglickú literatúru na St Johns College, Cambridge. Počas štúdií stretol svoju budúcu manželku, vyhral cenu the Douglas Chivers prize a neskôr ešte rok strávil na Bristolskej univerzite štúdiom filmovej a televíznej produkcie.

Jeho kariéra týkajúca sa filmovej a televíznej produkcie je veľmi bohatá. Začínal v známom a veľmi obľúbenom seriáli Eastenders, podieľal sa na mnohých TV shows pre BBC/ITV/C4. Spolu so svojimi kolegami si založil vlastnú produkčnú spoločnosť TXTV Limited, ktorá vyprodukovala množstvo úspešných Britských kriminálnych seriálov.

Prvý román Jeden musí z kola von (Eeny Meeny) vyšiel v máji roku 2014. Hlavnou postavou je Britská policajtka, vyšetrovateľka Helen Graceová. Nasledovali ďalšie dva romány  Pop Goes the Weasel a The Doll's House, ktoré vyšli v septembri 2014 a v marci 2015.

*10.10.1974

Kniha: Cat And Mouse: The Addictive and Gripping New Crime Thriller of 2023 - 1. vydanie - M. J. Arlidge

Cat And Mouse: The Addictive and Gripping New Crime Thriller of 2023

GBR Anglicky M. J. ArlidgeOrion Fiction

Vypredané

NEDOSTUPNÉ
12,56