Dejiny hudby VI., 2. diel

Naďa Hrčková

SVK Slovensky IKAR2007

Kniha: Dejiny hudby VI., 2. diel - Naďa Hrčková
Katalógové číslo: 85175 viac »
13,06

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Dejiny hudby VI., 2. diel

Hudba 20. storočia (2) je prvým pokusom o celostné spracovanie problematiky tej časti stredo- a východoeurópskej hudby, ktorá sa označuje termínom "hudba Východu". Je svedectvom o osudoch tvorby a autorov, ktorí prešli traumou komunistických režimov a ich ideológií a nepodľahli im. Ba mnohí z nich získali dnes už svetovú slávu - György Ligeti, Witold Lutosławski, Alfred Schnittke, Arvo Pärt, Henryk Mikolaj Górecki... Kniha sa zaoberá viacerými, pre "hudbu Východu" charakteristickými črtami, tematickými okruhmi a hodnotami: slobodou tvorby, zakotvenosťou v tradícii (hudba v hudbe), hudbou a vierou, návratmi k "arché", úctou k pravde a autorskej veľkosti, majstrovskými syntézami. Ukážky na pripojenom CD umožňujú čitateľovi nadýchnuť sa jedinečnej atmosféry tejto hudby. DEJINY HUDBY I. Európsky stredovek II. Renesancia III. Barok IV. Klasicizmus V. Romantizmus VI. Hudba 20. storočia (1) a (2)
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
85175
Názov
Dejiny hudby VI., 2. diel
EAN/ISBN
9788055113562
Autor
Naďa Hrčková
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2007
Rozsah
552
Rozmer
150×230
Hmotnosť
0,71
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Dejiny hudby VI., 2. diel zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.