Medzi dvoma domovmi 1

Antológia slovenskej poézie v zahraničí

Anton Baláž

SVK Slovensky Vydavateľstvo Matice slovenskej2009/02

Kniha: Medzi dvoma domovmi 1 - Antológia slovenskej poézie v zahraničí - Anton Baláž
Katalógové číslo: 72556 viac »
6,78

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Medzi dvoma domovmi 1

Antológia slovenskej poézie v zahraničí

Slovenská literatúra nevzniká len na území Slovenska. Vznikala, a aj dnes vzniká, i za hranicami našej vlasti, neraz v najvzdialenejšej cudzine, kde sa Slováci ocitli najmä v dôsledku politických či hospodárskych turbulancií. Preto nebola vždy dostupná slovenským čitateľom. Nečudo, že v našom vnímaní zostalo voči nej mnoho predsudkov a apriórnych postojov, nepodložených hlbším poznaním tvorby jednotlivých jej predstaviteľov. Slovenskí autori si však v cudzine udržiavali pocit spolupatričnosti so slovenským spoločenským a literárnym kontextom aj vlastnou tvorbou.
Prítomná antológia slovenskej poézia v zahraničí je prvým zväzkom projektu vydávania textov z tvorby slovenských básnikov, prozaikov, esejistov a kritikov žijúcich a tvoriacich v zahraničí. Po nej bude nasledovať antológia slovenskej prózy v zahraničí a tretí zväzok predstaví ich spomienkovú a literárnokritickú tvorbu.
Kniha obsahuje okrem štúdií slovníkové heslá o básnikoch. Ich autormi sú literárni historici Peter Cabadaj, Vladimír Skalský a Michal Harpáň. K heslám sú pripojené ukážky textov jednotlivých autorov, zoradených podľa krajín, v ktorých žili alebo žijú (Severná Amerika, Južná Amerika, Izrael, Západná Európa, Srbsko, Rumunsko, Maďarsko, Česko).
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
72556
Názov
Medzi dvoma domovmi 1
Podnázov
Antológia slovenskej poézie v zahraničí
EAN/ISBN
9788089222568
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Anton Baláž
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2009/02
Rozsah
392
Rozmer
130×225×30
Hmotnosť
0,66
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
24%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Medzi dvoma domovmi 1 zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.