Severné more

Katarína Vargová

SVK Slovensky Lindeni2024/03

Kniha: Severné more - 1. vydanie - Katarína Vargová
Poetický príbeh mladej ženy otvára témy zdravých aj toxických vzťahov, hľadania a nachádzania samej seba
Katalógové číslo: 489296 viac »
14,99

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Severné more

Poetický príbeh mladej ženy otvára témy zdravých aj toxických vzťahov, hľadania a nachádzania samého seba.

Nad tým všetkým hučí Severné more. Nehostinné, nepriateľské a rozbúrené, no zároveň magické a priťahujúce.

Anna zo dňa na deň odchádza do Británie, zamestná sa ako čašníčka a nasťahuje sa k mlčanlivému rybárovi Sketchovi.Pomalé dni naruší nová spolubývajúca, excentrická fotografka Sabrina. Novovzniknutý vzťahový trojuholník ponúkne Anne nový pohľad na jej predchádzajúcu známosť. Nečakaný návrat na Slovensko ju prinúti čeliť veciam, pred ktorými utekala.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
489296
Názov
Severné more
EAN/ISBN
9788056638279
Forma
viazaná s poťahom a prebalom
Poznámka
1. vydanie
Autor
Katarína Vargová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2024/03
Rozsah
136
Rozmer
130 x 200 mm
Stav
Nedostupné
Sadzba DPH
10%
Zľava
0%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

SABRINA

~2~

Od únavy sa mi zmenšili oči, od smädu mi navreli pery a z lodičiek mám otlaky. Najhoršie sú na tom kĺby pod palcami. Pulzuje mi v nich ešte hodiny po návrate z práce. Sketch ešte nie je doma, je zhasnuté, po pamäti kráčam po schodoch do mojej izby. Otvorím dvere a zasvietim.

V mojej posteli ktosi spí, dievča, tvár mu zakrýva maska na spanie s obrázkom jednorožca a husté čierne kučery. Jeden prameň vlasov sa dvíha pod výdychmi. Dva kufre ležia roztvorené na podlahe, vedľa nich plné tašky IKEA. Jej veci sú rozťahané po celej izbe, po mojej izbe, po poličkách, je rozložená na komode, na pracovnom stole, akoby tu bola doma. Pichnem do nej ukazovákom, prihováram sa jej, snažím sa ju zobudiť. V ušiach má oranžové štuple. Dievča sa po mojich pokusoch otočí na chrbát, zamraučí, spí ďalej.

V mojej posteli spí Sabrina, končatiny má roztiahnuté do tvaru hviezdice, opäť ňou zatrasiem a ona sa mi otočí zadkom. Vzdám to.

Čakám na Sketcha v obývačke, nohy si močím v lavóre s kuchynskou soľou, aby ma kĺby prestali bolieť. Zaspím s nohami vo vode.

Zobudím sa celá dolámaná na dievčenský chichot a buchot hrncov. Rozospatá prídem do kuchyne a vidím Sabrinu, ako niečo vzrušene rozpráva Sketchovi. Sketchova tvár žiari. S každým jej slovom nežnie. Vrásky sa mu celkom vyhladia. Dokonca sa smeje. Sabrina ma vystíska, predstaví sa mi, popod nos mi strká koláč, ktorý už stihla upiecť, typický britský dezert, jablkový crumble. V dome je podozrivo teplo, Sabrina stihla zakúriť, založila oheň v kozube, netuším, kde zobrala drevo. Okamžite žiarlim.

Sabrina spustí: Cestou sa mi pokazilo auto, odstavila som ho na diaľnici, privezú ho zajtra, prišla som v kabíne kamióna, bola som taká unavená, tvoja posteľ, tá najlepšia v dome, náhradný kľúč bol v kvetináči ako vždy, ako za starých čias, som fotografka, mám aj internetový magazín o životnom štýle, aj predcvičujem jogu, robila som už všetko, bola som všade, so Sketchom sme sa spoznali, keď som ešte študovala, Sketch, pamätáš? Školu som nechala, škola života, to je lepšie, už je to dávno, ako dlho sme neboli v kontakte? Ako dlho sme sa nevideli? Minimálne rok, už si mi chýbal, Sketch, pozajtra je obrovská párty, ktorú nafotím, v starej továrni, musíte prísť, to ste ešte nevideli, na Slovensku už vôbec nie, Slovensko je blízko Rumunska, mám tam kamošky, dnes večer vyberieme vhodný outfit. Pre teba aj pre Sketcha.

Súbory na stiahnutie...

Máme pre vás pár dokumentov (PDF), ktoré nám poskytol vydavateľ. Najčastejšie to býva obsah knihy alebo ukážková kapitola

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Severné more zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.