Evropská migrační krize / European Migration Crisis

Jaroslav Pánek

GBR Anglicky Univerzita Pardubice2018

Kniha: Evropská migrační krize / European Migration Crisis - Jaroslav Pánek
Katalógové číslo: 350812 viac »
8,21

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Evropská migrační krize / European Migration Crisis

Práce českého historika Jaroslav Pánka pojednává o evropské migrační krizi jako o komplexním, mimořádně složitém problému, který zahrnuje aspekty politické, ekonomické, populační, právní (a to mezinárodněprávní, lidskoprávní i takové, jež se týkají vnitřních ústavních poměrů jednotlivých zainteresovaných zemí), dále sociálně strukturální, komunikační, náboženské, morální a jiné. Při snaze porozumět této mezioborové problematice je žádoucí brát v úvahu co nejširší spektrum těchto aspektů, přičemž vždy některý z nich vystupuje výrazněji do popředí. V úvaze J. Pánka je to pokus o reflexi hlavních rysů evropské migrační krize pohledem historika, avšak se zřetelem k podnětům dalších disciplín. Autor vychází z přesvědčení, že k porozumění tomuto tématu neprospívá propaganda vzbuzující emoce a probouzející strach, nýbrž racionální a kritické zvážení proměn, v nichž se ocitá Evropa a euro-americká civilizace. Poukazuje na pragmatické zájmy, které migrační krizi ovlivňují, a klade mj. otázku po absorpční kapacitě Evropy a jejích výhledech do budoucnosti v době nerovnoměrného populačního vývoje lidstva. Kniha přináší text úvahy, přehledně členěné do 27 částí, v anglickém a v českém znění a je doplněna sedmistránkovým výběrem z domácí a zahraniční literatury o této problematice.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
350812
Názov
Evropská migrační krize / European Migration Crisi
EAN/ISBN
9788075601605
Forma
Brožovaná
Autor
Jaroslav Pánek
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018
Rozsah
118
Rozmer
140×210
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
20%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Evropská migrační krize / European Migration Crisis zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.