Jiří Anderle - Panoptikum

Cabinet of Curiosities

Jiří ­Anderle

CZE Česky SLOVART2016/09

Kniha: Jiří Anderle - Panoptikum - Cabinet of Curiosities - Jiří ­Anderle
Katalógové číslo: 278255 viac »
34,69

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Jiří Anderle - Panoptikum

Cabinet of Curiosities

Jiří Anderle sa preslávil najmä grafickou tvorbou a majstrovským kombinovaním techník. Anderleho grafika bola ocenená na mnohých medzinárodných bienále a trienále grafiky. Rozsiahle a rôznorodé dielo, ktoré Anderle vytvoril za viac ako 50 rokov, obsahuje grafické listy, kresby, obrazy a plastiky. Napriek rozmanitosti však majú spoločného menovateľa - kritické humanistické videnie zamerané na konkrétne historické udalosti a všeobecné témy ľudstva. Anderle reflektuje svet prostredníctvom grotesknej premeny, v ktorej sa ľudská postava stáva metaforickým stelesnením povahy. Jedným z dôležitých rysov diela Jiřího Anderleho je inšpirácia primárnymi kultúrami. V autorových výjavoch sme svedkami veľkolepých drám, v ktorých sa úžas nad ľudským pradávnom mieša s iróniou záporných javov modernej spoločnosti. Publikácia vychádza pri príležitosti osemdesiatych narodenín autora a je poctou autorovmu celoživotnému dielu. Okrem textov kurátora GASK - Galérie Stredočeského kraja Richarda Druryho v knihe nájdete aj osobné spomienky autora.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
278255
Názov
Jiří Anderle - Panoptikum
Podnázov
Cabinet of Curiosities
EAN/ISBN
9788075292728
Forma
Polotuhá flexo
Autor
Jiří ­Anderle
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016/09
Rozsah
224
Rozmer
250×290 mm
Hmotnosť
1,37
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Jiří Anderle - Panoptikum zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.